Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 5380 vizualizari

 

Era imposibil sa nu fac si un quiche! :D Calda e minunata langa o salata usoara, iar rece, te imbie la o drumetie! :)

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 180 gr faina
  • 150 gr branza
  • 150 gr unt
  • 1/2 lgt sare

Umplutura:

  • 2 fire praz
  • 300 gr spanac
  • un pumn de cubulete de ardei gras
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 ml smantana
  • sare, piper, nucsoara macinata
  • 6-7 varzutze de Bruxelles :)
  • 100 gr mozzarella
  • 1 lgt fulgi de chilli

+/- 1galbenus+1lg lapte pentru uns crusta

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella:

Crusta:

Amestecam bine toate ingredientele, untul fiind cat mai rece, atingand cat mai putin cu degetele untul pentru a nu se topi. Cel mai usor e cu robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece minim 30min.

Intindem aluatul intr-un dreptunghi de cca 0.3cm grosime, il asezam in tava tapetata cu unt si faina, intepam din loc in loc, acoperim cu o foaie de copt peste care turnam boabe de porumb/soia/fasole si o dam la cuptor la 190C. Cand nu mai pare uleioasa si e aproape gata inclusiv in mijloc, o scoatem din cuptor si turnam umplutura.


Umplutura:

Prazul feliat se caleste in 2-3 lg ulei de masline, apoi adaugam ardeiul, iar cand s-a muiat si acesta punem varzutzele si spanacul spalat bine si il lasam la inabusit. Separat batem bine ouale, adaugam branza de vaci, smantana si condimentele. Cand s-a racit compozitia calita, o turnam peste cea cu oua si potrivim gustul.

Turnam umplutura peste crusta scoasa din cuptor, asezam jumatatile de varzutze si dam din nou la cuptor pentru inca cca 30min, pana cand se incheaga bine.

TIPS-URI

1

Nu trebuie lasata in cuptor pana cand nu mai "face valuri" deloc, e in regula daca in mijloc mai "joaca" putin de tot; altfel se va usca prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor