Cartofi umpluti cu sos de ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2010 | 4652 vizualizari

 

O reteta buna si de dulce si de post :)

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mai mari, cat mai frumosi
  • 500gr ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lg faina
  • 4 lg smantana/iaurt gras + 3-4 lg apa pentru subtiat (daca facem de post folosim doar apa)
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
  • fasii de cascaval (daca nu facem de post)
  • 1 lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu sos de ciuperci:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare.

Ciupercile spalate se taie felii. Usturoiul se taie marunt (desi am citit undeva ca e bine sa il pui in ulei, il lasi sa se caleasca, apoi il scoti din mancare, in caz ca ai probleme cu prajelile). Calim usturoiul, apoi adaugam ciupercile si le lasam sa se moaie pana cand scade apa (nu trebuie adaugata apa peste ciuperci, lasa ele destula). Dupa ce a scazut aproape toata apa potrivim gustul cu sare.

Faina se amesteca bine intr-un bol cu smantana/iaurtul pana cand nu mai sunt cocoloase, apoi se subtiaza cu apa. Amestecul se toarna in fir subtire, amestecand incontinuu, peste ciuperci, pana cand se ingroasa, apoi se presara patrunjelul tocat, se verifica gustul si se ia de pe foc.

Cartofii usor raciti se curata de coaja, se scobesc si se umplu cu sosul de ciuperci. Daca nu e de post, asezam deasupra fasii de cascaval. Intr-un vas de iena uns cu putin ulei se aseaza cartofii si se tin la cuptor pana cand cascavalul se topeste si cartofii se rumenesc.

TIPS-URI

1

Putem pune o un sfert de lingurita de unt/margarina in fiecare cartof, inainte de sos.

2

Se decoreaza cu frunze de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute crocante de peste II