Cartofi umpluti cu sos de ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2010 | 4677 vizualizari

 

O reteta buna si de dulce si de post :)

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mai mari, cat mai frumosi
  • 500gr ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lg faina
  • 4 lg smantana/iaurt gras + 3-4 lg apa pentru subtiat (daca facem de post folosim doar apa)
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
  • fasii de cascaval (daca nu facem de post)
  • 1 lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu sos de ciuperci:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare.

Ciupercile spalate se taie felii. Usturoiul se taie marunt (desi am citit undeva ca e bine sa il pui in ulei, il lasi sa se caleasca, apoi il scoti din mancare, in caz ca ai probleme cu prajelile). Calim usturoiul, apoi adaugam ciupercile si le lasam sa se moaie pana cand scade apa (nu trebuie adaugata apa peste ciuperci, lasa ele destula). Dupa ce a scazut aproape toata apa potrivim gustul cu sare.

Faina se amesteca bine intr-un bol cu smantana/iaurtul pana cand nu mai sunt cocoloase, apoi se subtiaza cu apa. Amestecul se toarna in fir subtire, amestecand incontinuu, peste ciuperci, pana cand se ingroasa, apoi se presara patrunjelul tocat, se verifica gustul si se ia de pe foc.

Cartofii usor raciti se curata de coaja, se scobesc si se umplu cu sosul de ciuperci. Daca nu e de post, asezam deasupra fasii de cascaval. Intr-un vas de iena uns cu putin ulei se aseaza cartofii si se tin la cuptor pana cand cascavalul se topeste si cartofii se rumenesc.

TIPS-URI

1

Putem pune o un sfert de lingurita de unt/margarina in fiecare cartof, inainte de sos.

2

Se decoreaza cu frunze de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ficatei in frunze de leurda