Pachetele calatoare

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2010 | 4757 vizualizari

 

Le-am numit asa pentru ca au fost facute anume pentru iesirea la cabana din acest sfarsit de saptamana. Si cum la munte aerul curat da pofta de mancare, au fost halite urgent :) ,

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr salam
  • 15 ciuperci champignon maricele
  • 1 lgt unt
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou mare
  • 1 galbenus+1lgt lapte pentru uns
  • cimbru/susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele calatoare:

Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare.

In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade.

Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de aluat taiem 6 dreptunghiuri egale. Pe jumatate din fiecare dreptunghi asezam o lingurita cu varf de umplutura, apoi umezim marginile cu apa si impaturam. Pentru a fi sigura ca nu se desface la copt, eu am apasat marginile cu furculita.

Fiecare pachetel se unge cu amestecul de galbenus si lapte, apoi se presara cimbru sau susan.

Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Focul la cuptor trebuie tinut mare, la 200-210C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele calatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei sarati