Empanadas cu spanac si branza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2012 | 12402 vizualizari

 

Siiincer, au fost miiinunatee! Am zis ca ma abtin, dar n-am putuut :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 400 gr spanac
  • 100 gr muschi de porc, afumat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu spanac si branza:

Aluat:

Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul decongelat si scurs bine de apa si se lasa 2-3 min. Apoi oprim focul si lasam sa se raceasca, dupa care amestecam bine cu branza rasa si muschiul taiat cubulete mici si potrivim gustul cu sare.

Asamblare:

Intindem jumatate din aluat intr-o foaie de cca 3mm grosime si taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm. Punem o lingura buna de umplutura intr-o jumatate, ungem cu apa sau albus de ou pe margine pentru a ajuta la lipire, intoarcem cealalta jumatate peste si presam cu o furculita (intre timp, cealalta jumatate de aluat trebuie sa ramana la rece).

La final, ungem cu amestecul de galbenus si lapte si dam tava la cuptor la 200C pentru cca 30min, pana cand se rumenesc bine pe deasupra.

TIPS-URI

1

Putem adauga 2-3 catei de usturoi pisati in amestec (caliti sau nu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanakopita