Empanadas cu spanac si branza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2012 | 12735 vizualizari

 

Siiincer, au fost miiinunatee! Am zis ca ma abtin, dar n-am putuut :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 400 gr spanac
  • 100 gr muschi de porc, afumat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu spanac si branza:

Aluat:

Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul decongelat si scurs bine de apa si se lasa 2-3 min. Apoi oprim focul si lasam sa se raceasca, dupa care amestecam bine cu branza rasa si muschiul taiat cubulete mici si potrivim gustul cu sare.

Asamblare:

Intindem jumatate din aluat intr-o foaie de cca 3mm grosime si taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm. Punem o lingura buna de umplutura intr-o jumatate, ungem cu apa sau albus de ou pe margine pentru a ajuta la lipire, intoarcem cealalta jumatate peste si presam cu o furculita (intre timp, cealalta jumatate de aluat trebuie sa ramana la rece).

La final, ungem cu amestecul de galbenus si lapte si dam tava la cuptor la 200C pentru cca 30min, pana cand se rumenesc bine pe deasupra.

TIPS-URI

1

Putem adauga 2-3 catei de usturoi pisati in amestec (caliti sau nu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta intinsa, cu branza