Daca e sarbatoare, e quiche! :) Mama a zis: "Zici ca-mi dai sa mananc lut :))" cand a vazut culoarea aluatului, dar i-am explicat: "Gustos, dar si sanatooosss!" :P
Aluatul:
Framantam faina, sarea, untul si margarina atingand cat mai putin ultimele doua ingrediente in mod direct (cel mai bine e cu mainile cat mai infainate). Apoi adaugam apa. Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem la rece cca 15min.
Umplutura:
Amestecam bine ouale, albusurile, branza, spanacul, leurda maruntita si condimentele. Intr-o tigaie, calim putin firele de usturoi taiate marunt, apoi adaugam ciupercile pana se inmoaie. Turnam peste compozitia de oua si potrivim gustul cu sare si piper.
Dupa ce scoatem aluatul din frigider, il intindem cat mai rotund intr-o foaie de cca 0.3 cm grosime pe care o asezam in forma unsa si tapetata cu faina. O intepam cu furculita pentru a evita umflarea ei din cauza aerului, punem peste ea hartie de copt si o umplem cu boabe de... orice leguma uscata (soia, fasole...) pentru a capata greutate. Coacem aluatul aproape de tot, apoi scoatem forma din cuptor si turnam umplutura. Dam forma din nou la cuptor, iar inainte cu 10min de a o scoate presaram cascavalul ras.
1
Se poate servi atat calda cat si rece.
2
Merge de minune cu ridichi :D