Bulgarasi Surpriza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2010 | 5552 vizualizari

 

I-am facut pentru o iesire la cabana si lumea i-a devorat pana sa ajungem acolo :))

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 550g faina
  • 100g unt topit
  • 250ml lapte
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 8g sare
  • 25g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • oregano, cimbru
  • + (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns bulgarasii

Ingrediente mix:

  • aici e la libera alegere a bucatarasului :) (salam/sunca/resturi de friptura+branza/cascaval)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi Surpriza:

Eu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, carnea pentru mix se taie cubulete/bucatele mici, iar branza se poate rade. Eu am adaugat si jumatate de tub de branza topita, ii da un gust si mai bun.

Dupa dospire, aluatul se imparte in bilute care se intind sub forma de disc, se aseaza in mijloc o lingura buna de mix si se impacheteaza. Se aseaza in tava cu lipitura in jos.

Se lasa din nou la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Apoi se ung cu amestecul de galbenus cu lapte.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava mare dreptunghiulara sau 2 tavi mai mici rotunde (eu am facut doar jumatate din cantitate, mi-au iesit 16 bulgarasi minunati :) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi Surpriza" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt