Am gasit pozele pierdute printre amintirile minunate din vacanta de vara... Am facut placinta asta pentru cea mai tare excursie cu bicicleta: 70km de drum de munte pana la Iezerele Cindrelului si inapoi. O zi pe care nu o sa o uit niciodata! (si nici placinta care stavilea FOAMEA dupa atata pedalat si urcat pe munte :)) ) Mi-am dat seama ca am multe retete cu branza.... :-? asta e altfel pentru ca are foile de placinta, m-a invatat mama cum se "folosesc" :)
Pentru umplutura, radem telemeaua si urda, amestecam bine cu ouale batute si condimentam.
Pe o tava unsa bine cu ulei+faina/cu hartie de copt, asezam o foaie, intindem ulei pe ea cu pensula si continuam cu urmatoarea foaie. Nu mai tin minte exact, dar cred ca am pus vreo 5-6 foi... Apoi am asezat umplutura si am acoperit-o cu restul de foi, la fel, unse fiecare cu ulei.
Pe deasupra am intins tot cu pensula amestecul de galbenus si lapte si am tinut tava la cuptor pana s-a rumenit bine.
1
Puteti diversifica reteta cu variate combinatii de condimente (cimbru, oregano, chimen etc.)
2
In aceeasi zi, am facut una cu varza (umplutura de varza calita)