Roooad triiiiiiiiiiip! Acum doua saptamani am fost cu ai mei colegi in Viena. Si, cum nu se putea ca Proiectul Desert sa fie intrerupt, a trebuit sa fac ceva usor de transportat si de impartit. Si am avut ca dorinta fursecurile astea.
Asezam hartie de copt tava destul de incapatoare, oricum nu putem coace decat vreo 7-8 bucati pe tura.
Mixam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi esenta. In alt bol amestecam ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, sarea. Le turnam peste amestecul de dinainte si amestecam usor pana nu mai raman cocoloase, dar fara sa insistam foarte mult. Compozitia va ramane putin lipicioasa, dar nu mai adaugam faina pentru ca fursecurile vor fi foarte tari.
Luam cu mainile bine infainate cate o lingura de amestec, formam un disc, asezam un biscuite Oreo, apoi formam alt disc pe care il punem peste biscuite si lipim bine discurile intre ele.
Tinem la cuptor la 170C pana ce se rumenesc bine.
1
Va sugerez sa tineti tava vreo 15 min la frigider inainte sa le puneti in cuptor, isi vor pastra forma mai bine.
2
Eu le-am glazurat cu ciocolata si am decorat apoi cu migdale prajite.
3
E bine sa le pastrati intr-o punga, altfel se intaresc prea de tot :P