Cand am venit din SUA, unde am lucrat intr-un restaurant, a primit cadou de la o bucatareasa draga mie o carte imensa de retete. Placinta asta mi-a atras atentia de muuult, dar am asteptat sa o ocazie speciala sa o incerc :)
Pentru crusta, se amesteca toate ingredientele (fara apa) pana cand se aseamana cu firimiturile, apoi se adauga apa cat sa se tina aluatul. Se formeaza o bila, se infasoara in celofan si se tine la frigider 30min.
25g de unt se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga faina, amestecand constant. Se adauga dupa cateva minute si supa de pui si se lasa focul mic pana cand incepe sa fiarba. Dupa 2-3 minute de fiert se adauga laptele/smantana, sarea si piperul si se ia de pe foc.
Celelalte 25g unt se topesc in tigaie, apoi se caleste ceapa cu morcovul. Se pun si ciupercile taiate felii si se mai lasa inca 10min dupa care se adauga puiul si mazarea.
Compozitia de ciuperci cu pui se toarna peste sosul alb si se amesteca bine (se verifica de condimente).
Intr-o tava dreptunghiulara relativ mica se toarna compozitia si se acopera cu o "paturice" de aluat de 3mm grosime. Marginile paturicii trebuie sa fie putin peste tava, pentru a decora. Taiati/intepati in cateva locuri aluatul pentru a lasa aerul sa iasa, apoi ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.
Se coace pana cand aluatul e auriu, cca 30min.
1
Se serveste calda.