Frittata cu spanac si ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2011 | 6772 vizualizari

 

Vreau eu sa ii zic frittata, dar cum nu am cuptor, nu am reusit sa o intorc pe partea cealalta :( si nu si-a pastrat forma de "tarta". UF! cuptoru' caminului....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 ciuperci albe
  • 1 mana buna de frunze de spanac
  • 1 ceapa alba
  • 1 rosie
  • 100 gr telemea
  • sare, piper
  • marar
  • ulei pentru calit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu spanac si ciuperci:

Taiem ceapa solzisori, ciupercile si rosia felii, spalam frunzele de spanac. Punem la calit intr-o tigaie ceapa, cand s-a inmuiat adaugam ciupercile si le lasam sa se inmoaie si ele. Cand sucul lor s-a evaporat, adaugam spanacul.

Pana se incinge si spanacul putin, batem ouale, adaugam telemeaua rasa, sare, piper, marar cat consideram, apoi turnam peste legumele din tigaie. Lasam tigaia pe foc mic miscand-o usor din cand in cand, pana cand se leaga bine chiar si in mijloc.

In mod normal, cu vreo 10 min inainte sa fie gata si deasupra, tigaia se introduce in cuptorul incins la 180C. O alta optiune este sa rasturnati cu grija frittata pe o farfurie si sa o puneti inapoi in tigaie cu susul in jos pana se face de tot si partea cealalta. Tigaia mea a fost prea mica, frittata a iesit groasa si nu am vrut sa o ard pana se facea partea de deasupra, dar a fost prea lichida in mijloc si nu am putut nici sa o intorc. Oricum, cuptorul e AUR in bucatarie... :P (stiu ca suna ciudat sa zic asa ceva, e greu sa intelegi cum se poate sa nu ai cuptor... ei bine, in camin orice e posibil :)) )

TIPS-URI

1

In SUA, multa lume o serveste cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spanac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]