Placinte cu branza (a la buni <3)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 4980 vizualizari

 

De fiecare data cand e sarbatoare importanta sau chiar si cand ne e doar dorrr de gustul lor, buni le face cu aceeasi maiestrie ca acum 58 de ani cand a invatat de la mama ei. Ea a invatat-o pe mama mea draga, iar acum e randul meu sa duc mai departe obiceiul. Cand eram mai mica nu ma lasa sa imi bag deshtele prin aluat, ca nu ma mai putea scoate din el :)), dar acum facem impreuna, ca asa mi-e mai mare dragu' sa ma inec in aluat :)) :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana dulce
  • 160 ml apa calda
  • 1 lgt zahar
  • 1 1/2 lgt sare
  • 20 gr drojdie
  • Umplutura:
  • 500 gr branza (telemea, cas, urda)
  • 2 oua
  • marar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza (a la buni <3):

Aluat:

Se framanta ca orice aluat dospit, cu drojdia dizolvata in apa calduta cu putin zahar. Presaram cu putina faina si lasam la crescut la caldura.

Umplutura:

Radem branza si o amestecam cu ouale batute si cu mararul tocat. Daca folosim urda sau cas mai adaugam si sare, dar pentru telemea probabil nu va mai trebui.

Impartim aluatul dospit si framantat sa iasa aerul in bucati egale, intindem sub forma de cerc, asezam o lingura varfuita cu umplutura in jumatate din cerc, iar cealalta jumatate o folosim pentru a acoperi. Apasam bine cu degetele sa se uneasca si sa nu iasa umplutura (folosim eventual rotitza).

Le prajim in ulei bine incins, le scurgem si le lasam la racit nesuprapuse.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate umple si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza (a la buni <3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

DIANA B 1

17.07.2011, 15:43

, fata frumoasa ... mai rar cu traditia

Lau 1

17.07.2011, 21:18

bune

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:43

tot ce face bunica e f bun dar si tie ti-au iesit frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu branza proaspata si marar