Intr-o oala nu prea mare se pune pe jumatate apa.
patrunjelul,mararul si ceapa verde se spala bine si se toaca marunt.
morcovul se curata,se spala si se taie rondele.
ardeiul se curata de seminte,se spala si se taie cubulete.
legumele taiate se pun oala pentru ciorba si se adauga si...
Morcovii,pastarnacul,radacina de patrunjel si cartofii se spala bine si se pun la fiert.
pana fierb legumele, se taie cubulete parizerul.
castravetii se spala putin,se scurg si se taie cubulete.
intr-un lighean se pune parizerul taiat ,castravetii si mazarea spalata bine(daca nu e...
Orezul se spala bine in mai multe ape.
ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie rondele.
ciupercile se spala si se taie felii.
intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se pun legumele si ciupercile si se calesc pe o parte si alta,se pune si orezul si se caleste si el 1 min...
Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei.
carnea se spala si sa taie bucatele.
acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta.
apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin.
rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune...
Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros.
dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri.
pieptul de pui se taie bucatele nu prea mari,se bate putin ca pentru...
Varza se spala bine si se toaca fideluta sau se da pe razatoare, depinde de preferinte si se pune intr-un bol.
Intr-un castron se amesteca putin ulei de masline, otet de mere, piper alb, sare si marar si se toarna peste varza taiata. Pe deasupra se pun felii de rosii.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si se taie cubulete. Portocala se curata, se desface felioare si se taie cubulete. Se amesteca cu merele taiate, se pune putina scortisoara si se lasa sa se intrepatrunda aromele.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste...
aluatul: galbenusurile le freci cu un strop de sare.
intr-un lighean puneti faina.
drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut.
restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de...
Cartofii ii curatati,ii spalati si ii taiati felii rotunde dar putin mai groase.
acestia ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,ii stropiti cu putin ulei,ii condimentati cu sare,piper si boia de ardei dulce.
sunca o taiati patratele mai maricele si puneti cate o bucata pe...
Pulpele se spala bine si sa taia in doua.
ceapa se curata,se spala,se toaca marunt.
morcovul se curata,se spala se toaca cubulete.
cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4.
intr-o tigaie se pune putin ulei,se pune carnea si se rumenete putin pe ambele parti,apoi se pun 2-3 cani...
Urzicile se curata si se spala bine in multe ape.
ceapa se curata ,se spala si se toaca marunt.
morcovul se curata ,se spala si se da pe razatoarea mare.
cartofii se curata,se spala si se taie cuburi mai mari.
rosia se curata de pielita si se taie cuburi.
intr-o oala nu prea...
Ouale se pun intr-o oala la fiert.
le lasam sa fiarba pana sunt tari.
cand sunt gata de fiert se pun in apa rece la racorit.
cand s-au racorit se cojesc,se taie in 2 si se scoate galbenusul.
pateul se amesteca cu 3-4 galbenusuri tari date prin sita,se adauga untul,piper si vegeta dupa...
Pieptul de pui se feliaza,se spala bine,se bate cu cioconul de snitele si se condimenteaza cu piper si vegeta.
intr-un castron se bat ouale ,se amesteca apa minerala,praf de usturoi,boia de ardei dulce,piper ,vegeta si se bat bine toate la un loc.
intr-o farfurie se pune faina alba iar in...
Ceapa verde se curata,se spala si se toaca marunt toata legatura.
3 linguri zeama de lamaie se amesteca cu 2 linguri apa ,sare si ceapa verde tocata si se lasa la macerat intr-un bol.
cat ceapa sta la macerat,cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja.
cand sunt fierti ,se...
Varza se pune jumatate de zi la desarat in apa calda(se schimba apa cam de 2,3 ori).
dupa ce s-a desarat se taie marunt.
kaizerul se feliaza si el si se pune in putin ulei si se rumeneste circa5 min.
dupa se curata ceapa si morcovul,se toaca si se pune peste kaizer.
se lasa 3-4 min la...
aluatul:
oul se freaca bine de tot cu zaharul.
peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de...
Pieptul de pui (fara piele) se spala bine si se taie pe lun bucati mai groase.
se condimenteaza cu piper si vegeta si se pune intr-o cratita.
faina se desface in putina apa si se da printr-o strecuratoare intr-o farfurie.
peste ,in aceasta farfurie, se rastoarna si smantana si se mai...
Puiul se spala bine de tot sa nu mai aiba puf pe el.
Intr-o oala se pune apa si se pune puiul(sa fie mai multa apa ca sa aiba unde fierbe puiul si sa ramana supa).si se pune pe aragaz la fiert.
telina,pastarnacul,radacina de patrunjel,si morcovii se curata,se spala bine se taie bucati mari...
Ouale se bat spuma cu zaharul.
peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat.
praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste.
apoi se adauga faina,sucul si coaja de lamaie,esenta de vanilie.toate se amesteca bine iar la urma se pun visinele si se mai...
Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele.
se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana.
sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele.
se serveste cu cuburi de gheata.
Sfecla se spala bine.
se pune intr-o oala cu apa la fiert.
cand e fiarta ,se lasa la racit.
dupa care se curata de coaja.
se da pe razatoarea mica.
hreanul se spala ,se curata si se da tot pe razatoarea mica.
amestecati bine ,puneti sare,ulei si otet dupa gust.
la sfarsit o...
Apa se pune la incalzit.
faina se pune intr-un lighean.
peste faina se pune untura,chimenul si sarea si apa calda atat cat sa iese un aluat tare, usor de modelat.
cand e gata aluatul,se iau bucatele mici si se fac bilute.
se pun in forma incinsa,rand pe rand,se intoarce forma pe o...
umplutura:
stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.
albusurile se bat spuma cu zaharul.
nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de...
Pandispanul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul.
Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat.
Albusurile le batem spuma separat.
La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile...
Aluatul:
se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea gaura.
drojdia o frecam cu putin zahar si ulei si o turnam tot in acea gaura.
lasa pana creste...
Marubtaiele se spala bine si se pun la fiert in apa(ficatul si plamanul se pun mai tarziu ca fierb mai repede)cu vegeta si piper.
cand sunt fiarte ,se scurge apa ramasa si se lasa la racit.
cand s-au racit se dau pe masina de tocat.
ceapa se spala,se toaca marunt.
patrunjelul si...
Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc din abundenta cu apa,se pun intr-o oala cu apa rece la fiert cu putina sare.
le fierbeti cat de mult doriti(ori le faceti moi ,ori tari,depinde de preferinte).
cand sunt gata fierte ,opriti focul.
preparati vopseaua conform...
Cartofii se curata ,se spala si se taie in 6 sau in cate felii doriti.
ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
intr-u castron se amesteca apa,pasta de tomate,vegeta,piper,usturoiul tocat marunt,uleiul si rosia taiata cuburi.
se amesteca bine toate si se toarna peste cartofi....
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja intr-o oala cu apa si un strop de sare.
ceapa se curata si se toaca marunt(sau solzisori)
gogosarii se taie cubulete
rosia la fel se taie cubulete
cand cartofii sunt fierti,ii luati de pe foc,ii lasati sa se raceasca apoi ii taiati...
Apa se amesteca cu zaharul si uleiul.acestea se mixeaza pana se topeste zaharul.
pestea acestea se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
apoi se pune esenta,zaharul vanilat,,nuca macinata si la urma faina.
jumatate din compozitie se pune in alta cratita si se...
Ciorba de perisoare
Intr-o oala nu prea mare se pune pe jumatate apa. patrunjelul,mararul si ceapa verde se spala bine si se toaca marunt. morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ardeiul se curata de seminte,se spala si se taie cubulete. legumele taiate se pun oala pentru ciorba si se adauga si...
Salata de boeuf
Morcovii,pastarnacul,radacina de patrunjel si cartofii se spala bine si se pun la fiert. pana fierb legumele, se taie cubulete parizerul. castravetii se spala putin,se scurg si se taie cubulete. intr-un lighean se pune parizerul taiat ,castravetii si mazarea spalata bine(daca nu e...
Pilaf cu ciuperci
Orezul se spala bine in mai multe ape. ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ciupercile se spala si se taie felii. intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se pun legumele si ciupercile si se calesc pe o parte si alta,se pune si orezul si se caleste si el 1 min...
Tochitura moldoveneasca la ceaun
Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei. carnea se spala si sa taie bucatele. acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta. apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin. rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune...
Plapiumioare cu piept de pui
Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros. dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri. pieptul de pui se taie bucatele nu prea mari,se bate putin ca pentru...
Salata gustoasa de varza
Varza se spala bine si se toaca fideluta sau se da pe razatoare, depinde de preferinte si se pune intr-un bol. Intr-un castron se amesteca putin ulei de masline, otet de mere, piper alb, sare si marar si se toarna peste varza taiata. Pe deasupra se pun felii de rosii.
Prajitura cu mere si portocala
Merele se curata de coaja, se scot samburii si se taie cubulete. Portocala se curata, se desface felioare si se taie cubulete. Se amesteca cu merele taiate, se pune putina scortisoara si se lasa sa se intrepatrunda aromele. Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste...
Cozonac ardelenesc cu vin
aluatul: galbenusurile le freci cu un strop de sare. intr-un lighean puneti faina. drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut. restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de...
Cartofi cu sunca la cuptor
Cartofii ii curatati,ii spalati si ii taiati felii rotunde dar putin mai groase. acestia ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,ii stropiti cu putin ulei,ii condimentati cu sare,piper si boia de ardei dulce. sunca o taiati patratele mai maricele si puneti cate o bucata pe...
Tocanita de pui cu ceapa
Pulpele se spala bine si sa taia in doua. ceapa se curata,se spala,se toaca marunt. morcovul se curata,se spala se toaca cubulete. cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4. intr-o tigaie se pune putin ulei,se pune carnea si se rumenete putin pe ambele parti,apoi se pun 2-3 cani...
Ciorba cu urzicute si peste
Urzicile se curata si se spala bine in multe ape. ceapa se curata ,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata ,se spala si se da pe razatoarea mare. cartofii se curata,se spala si se taie cuburi mai mari. rosia se curata de pielita si se taie cuburi. intr-o oala nu prea...
Oua umplute
Ouale se pun intr-o oala la fiert. le lasam sa fiarba pana sunt tari. cand sunt gata de fiert se pun in apa rece la racorit. cand s-au racorit se cojesc,se taie in 2 si se scoate galbenusul. pateul se amesteca cu 3-4 galbenusuri tari date prin sita,se adauga untul,piper si vegeta dupa...
Snitzele crocante
Pieptul de pui se feliaza,se spala bine,se bate cu cioconul de snitele si se condimenteaza cu piper si vegeta. intr-un castron se bat ouale ,se amesteca apa minerala,praf de usturoi,boia de ardei dulce,piper ,vegeta si se bat bine toate la un loc. intr-o farfurie se pune faina alba iar in...
Salata cu cartofi si sardine
Ceapa verde se curata,se spala si se toaca marunt toata legatura. 3 linguri zeama de lamaie se amesteca cu 2 linguri apa ,sare si ceapa verde tocata si se lasa la macerat intr-un bol. cat ceapa sta la macerat,cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. cand sunt fierti ,se...
Varza murata cu kaizer
Varza se pune jumatate de zi la desarat in apa calda(se schimba apa cam de 2,3 ori). dupa ce s-a desarat se taie marunt. kaizerul se feliaza si el si se pune in putin ulei si se rumeneste circa5 min. dupa se curata ceapa si morcovul,se toaca si se pune peste kaizer. se lasa 3-4 min la...
Pasca cu aluat fraged
aluatul: oul se freaca bine de tot cu zaharul. peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de...
Piept de pui cu smantana la cuptor
Pieptul de pui (fara piele) se spala bine si se taie pe lun bucati mai groase. se condimenteaza cu piper si vegeta si se pune intr-o cratita. faina se desface in putina apa si se da printr-o strecuratoare intr-o farfurie. peste ,in aceasta farfurie, se rastoarna si smantana si se mai...
Supa de pui fugit
Puiul se spala bine de tot sa nu mai aiba puf pe el. Intr-o oala se pune apa si se pune puiul(sa fie mai multa apa ca sa aiba unde fierbe puiul si sa ramana supa).si se pune pe aragaz la fiert. telina,pastarnacul,radacina de patrunjel,si morcovii se curata,se spala bine se taie bucati mari...
Briose cu visine si spuma de lamaie
Ouale se bat spuma cu zaharul. peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat. praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. apoi se adauga faina,sucul si coaja de lamaie,esenta de vanilie.toate se amesteca bine iar la urma se pun visinele si se mai...
Cherry
Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele. se serveste cu cuburi de gheata.
Salatica de sfecla rosie
Sfecla se spala bine. se pune intr-o oala cu apa la fiert. cand e fiarta ,se lasa la racit. dupa care se curata de coaja. se da pe razatoarea mica. hreanul se spala ,se curata si se da tot pe razatoarea mica. amestecati bine ,puneti sare,ulei si otet dupa gust. la sfarsit o...
Saratele gustoase
Apa se pune la incalzit. faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune untura,chimenul si sarea si apa calda atat cat sa iese un aluat tare, usor de modelat. cand e gata aluatul,se iau bucatele mici si se fac bilute. se pun in forma incinsa,rand pe rand,se intoarce forma pe o...
Cozonac traditional
umplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de...
Pasca cu pandispan
Pandispanul: Separam ouale. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat. Albusurile le batem spuma separat. La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile...
Pasca cu branza si budinca
Aluatul: se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea gaura. drojdia o frecam cu putin zahar si ulei si o turnam tot in acea gaura. lasa pana creste...
Drob cu ou si fara
Marubtaiele se spala bine si se pun la fiert in apa(ficatul si plamanul se pun mai tarziu ca fierb mai repede)cu vegeta si piper. cand sunt fiarte ,se scurge apa ramasa si se lasa la racit. cand s-au racit se dau pe masina de tocat. ceapa se spala,se toaca marunt. patrunjelul si...
Oua rosii frumos decorate
Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc din abundenta cu apa,se pun intr-o oala cu apa rece la fiert cu putina sare. le fierbeti cat de mult doriti(ori le faceti moi ,ori tari,depinde de preferinte). cand sunt gata fierte ,opriti focul. preparati vopseaua conform...
Cartofi la cuptor
Cartofii se curata ,se spala si se taie in 6 sau in cate felii doriti. ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. intr-u castron se amesteca apa,pasta de tomate,vegeta,piper,usturoiul tocat marunt,uleiul si rosia taiata cuburi. se amesteca bine toate si se toarna peste cartofi....
Salata orientala
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja intr-o oala cu apa si un strop de sare. ceapa se curata si se toaca marunt(sau solzisori) gogosarii se taie cubulete rosia la fel se taie cubulete cand cartofii sunt fierti,ii luati de pe foc,ii lasati sa se raceasca apoi ii taiati...
Prajitura "Zi si noapte" cu nuca
Apa se amesteca cu zaharul si uleiul.acestea se mixeaza pana se topeste zaharul. pestea acestea se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie. apoi se pune esenta,zaharul vanilat,,nuca macinata si la urma faina. jumatate din compozitie se pune in alta cratita si se...