aluatul:galbenusurile le freci cu un strop de sare.
intr-un lighean puneti faina.
drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut.
restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de rom.
dupa ce maiaua a crescut,se pune laptele caldut peste faina,galbenusurile frecate,si vinul caldut.
amesteci bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
framanti apoi cu ulei caldut pana aluatul se desprinde de maini.
acoperi aluatul cu un prosop curat si il lasi la crescut.
intre timp prepari crema:albusurile le bati spuma.
acestea le adaugi peste nuca macinata,apoi se pune zaharul,esenta de rom,stafide inmuiate,bucatele rahat,cacao si amestecati bine toate(daca nuca nu s-a inmuiat suficient mai puneti putin lapte).
cand aluatul isi dubla volumul,il imparti in 2,intinzi fiecare bucata de aluat cu sucitorul pe o masa pudrata cu faina,umpleti cu crema si ii rulati.
pregatiti 2 tavi cu hartie de copt,puneti fiecare cozonac in tava.
bateti 1 ou iar cu acesta ungeti cozonacii pe deasupra .ii mai lasati in tava 15 min la crescut apoi ii bagati in cuptorul incins sii ii lasati pana sunt gata.
cand ii scoateti faceti un sirop din apa ,ulei ,zahar si ii ungeti pe deasupra si ii pudrati cu zahar pudra.
sa aveti pofta...