Fasole scazuta

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Mai 2010 | 11526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fasole boabe albe
  • legume de pus la fiert cu fasolele(ardei rosu,1 ceapa,patrunjel,1 morcov)
  • piper
  • vegeta
  • 1 ceapa mai mare
  • patrunjel verde
  • marar
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei
  • ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta:

Fasolele se spala in multe ape.

Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba).

Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta sa nu te mai imbalonezi de la fasole.)si un strop de sare.

Legumele (ardeiul,ceapa,morcovul,patrunjelul)se curate,se spala si se toaca cubulete si se pun in oala peste fasole la fiert.

Cand sunt fierte fasolele inchideti aragazul.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins,peste se pune 1 ceapa tocata marunt.

Sa lasa putin la inmuiat ,apoi cu un polonic,se pun fasole din oala in care au fiert dar fara zeama(zeama puneti doar un polonic sau putin mai mult atat).

Rosia o spalati,o curati de pielita ,o taiati cubulete si o puneti si  pe ea in tigaie.

Mararul si patrunjelul il tocati foarte marunt si el puneti si il adaugati  in tigaie.

Cand ceapa e facuta si fasolea a scazut bine,se pune pasta de  tomate,boiaua de ardei,piper si vegeta dupa gust.

Mai dati cateva clocote si gata mancarea.

TIPS-URI

1

serviti cu o salata sau cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

19.05.2010, 11:06

dar te astept ela se poate ,,,zau asa..

nadina73 1

19.05.2010, 11:34

super buna

Rocsi 1

19.05.2010, 13:57

nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cartofi cu legume (de post)