Tochitura moldoveneasca la ceaun

de Rocsi in Porc, 27 Apr 2010 | 26311 vizualizari

 

Tot ce pot sa zic e ca iese nemaipomenita...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc dezosata
  • 4-5 carnaciori proaspeti
  • ulei
  • 1 rosie mare
  • sare
  • piper
  • apa
  • o canita vin rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • cascaval
  • castraveti murati
  • pentru mamaliga:apa,sare,malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca la ceaun:

Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei.

carnea se spala si sa taie bucatele.

acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta.

apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin.

rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne.

cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.

iar la urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasti pe foc pana se prajesc si acestia.

cand e gata luati ceaunul de pe foc si puneti sa faceti mamaliga dar sa fie mai moale .(apa se pune la fiert cu putina sare si o mana de faina de malai.cand incepe sa fiarba puneti malai cat este necesar ,fierbeti bine ,apoi invartiti cu facaletul pana e gata)

se aseaza pe o farfurie tochitura si mamaliga,se rade cascaval pe deasupra ,iar alaturi se pun si niste castraveti murati.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu ciuperci la cuptor