Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI313
Retete

Ciorba cu pipote si inimi

In Ciorbe la 3 Iun 2010

Pipotele si inimile se pun in apa si se se lasa cam jumatate de ora acolo. intre timp preagatim legumele. rosia se curata de pielita si se taie cuburi. ardeiului i se scoate cotorul,se spala si se taie bucatele mici. morcovul se curata,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari....

Desert de 1 iunie-spuma de capsuni

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Capsunile li se scot coditele. se spala din abundenta apoi se zdrobesc in blender sau cu o furculita. albusul de ou se bate spuma,apoi se adauga 4 linguri zahar dupra,1 plic zahar vanilat si zeama de lamaie. smantana se mixeaza bine si ea cu 4 linguri zahar pudra si 1 pliculet zahar...

Crap cu mujdei

In Crap / Caras la 31 Mai 2010

Pestele se curata de solzi si in interior,se taie capurile si se spala din abundenta. se pune cu sare si se lasa 15 min sa intre sarea in peste. intr-o farfurie se pune faina de porumb si putina faina alba. se tavaleste pestele prin acest amestec de faina pe ambele parti. intr-o...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Ouale se bat spuma. peste se pune smantana ,apoi faina in ploaie. lasam acest aluat deoparte. ardeiul rosu si galben il curatam de seminte,il spalam si il taiem cubulete. pastrama se taie tot cuburi. maslinele li se scot samburii si se taie felii. patrunjelul se spala,se...

Gordon bleu cu cascaval afumat

In Pui la 29 Mai 2010

Pieptul de pui se spala bine ,se taie bucati nu foarte mari ,se bate cu ciocanul de snitele. acestea se condimenteaza cu sare si piper si se lasa asa cam jumatate de ora. cascavalul se taie felii subtiri. pastrama si ea de asemenea se feliaza subtire. ardeiul rosu se taie fasii lungi...

Tort cu crema de nuci si fructe de padure

In Torturi la 29 Mai 2010

blatul :ouale se mixeaza cu zaharul. peste se pune smantana si nuca macinata. apoi se adauga esenta de vanilie,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina treptat. blatul obtinut se pune intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt,se da in cuptorul incins pana e copt....

Ciupercute si rosii umplute

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2010

Ciupercile se decojesc de pielita,li se scot coditele si se spala. rosiile li se scot cotorul si se scobesc,dar nu prea tare. pieptul de pui se pune si se fierbe. cand pieptul de pui e fiert,se lasa sa se racoreasca apoi se toaca marunt. cozile de ciuperci se fierb si ele circa 10 min...

Pui cu sote de legume si garnitura de orez

In Pui la 26 Mai 2010

Pulpele de pui se taie in doua si se spala foarte bine. intr-o tigaie se pune un cub mai mare de unt,se lasa sa se topeasca. dupa ce s-a topit untul se pun bucatile de pui,se intorc pe o parte si alta pana iese sangele din carne iar apoi se pune apa ,putin cate putin,pana carnea este...

Mancare de pastai cu muschiulet de porc

In Porc la 24 Mai 2010

Carnea spala si se taie cubulete. intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga  carnea lasandu-se 3-4 min cat sa iese sangele din ea,sa se rumeneasca putin. apoi se pune apa sa acopere bine de tot carnea pentru a se putea face bine,se fie frageda. ceapa se curata si se...

Sarmalute asortate

In Mancaruri cu carne la 23 Mai 2010

Ceapa se curata,se spala, se coaca marunt si cea verde si cea uscata. morcovul se curata,se spala ,se da pe razatoarea mare. ardeiul rosu se toaca foarte marunt. intr-o cratita se pune ulei,ceva mai mult,se pune ceapa uscata la inmuiat,apoi se pune morcovul iar mai la urma ceapa...

Checul copilariei mele

In Prajituri la 22 Mai 2010

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci. Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat. Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele. Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze bine. Praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie, se pune si el peste ingredientele mixate....

Oua umplute cu castraveciori murati

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2010

Ouale le puneti intr-o oala mai mica la fiert. le lasati pe foc pana sunt fierte tari. cand s-au fiert le luati de pe foc,le puneti sub jetul de apa rece la racorit apoi le decojiti. le taiati in doua si scoateti galbenusurile. pateul il amestecati cu 3-4 galbenusuri fierte tari,date...

Tort Kodrit Kadir cu capsuni

In Torturi la 21 Mai 2010

Caramelul :ouale se bat spuma cu zaharul.peste ele se pune esenta de vanilie,coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele. Blatul: oul se freaca spuma cu zaharul. se adauga uleiul si laptele. peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie,faina,cacaoa si...

Varza de post

In Mancaruri de post la 20 Mai 2010

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata,se spala si se taie cubulete. ardeiul se scoate semintele si se toaca si el. mararul si patrunjelulse spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt marunt. varza se spala si se taie fidelute. intr-o...

Salata de ardei copti

In Salate la 19 Mai 2010

Ardeii se coc si se pun intr-o oala acoperiti, apoi ii  curatati de pielita,scoateti cotoarele si toate semintele si ii taiati fasii. Galbenusul de ou fiert il dati pe razatoarea mica. Adaugati peste galbenusul fiert si razuit galbenusul crud si mustarul . Le amestecati bine apoi puneti...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2010

Dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie felii rotunde putin mai grosute. ouale se bat bine cu piper ,vegeta si boia de ardei. fiecare felie de dovlecel se presara cu putina sare. intr-o tigaie puneti ulei la incins ceva mai mult. dati fiecare felie de dovleac prin faina...

Fasole scazuta

In Mancaruri de post la 18 Mai 2010

Fasolele se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca...

Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat

In Porc la 17 Mai 2010

Muschiul de porc se feliaza si se spala bine fiecare felie de carne. Se tamponeaza putin de excesul de apa si se bate putin ca la snitzele. Usturoiul se curate si se toaca marunt. Ceapa verde se curate ,se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se taie cuburi. Intr-un...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 16 Mai 2010

Prunele se curata de samburi ,se taie in doua,se stropesc cu putina zeama de lamaie si se dau la frigider pana ce preparam aluatul(daca aveti la congelator ,semintele sunt scoase,asa ca doar le decongelam si le punem la scurs pe o sita). untul se topeste si se lasa sa se raceasca. ouale se...

Supa de galuste

In Supe/Ciorbe la 15 Mai 2010

Intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi . puiul se spala bine si se pune in oala sa fiarba cu putin piper si delikt. ardeiul se taie cubulete. morcovul se da pe razatoarea mare. ceapa se taie rondele. patrunjelul se toaca marunt. pastarnacul se taie si el cuburi. cand puiul...

Rulouri de pui cu cartofi in vas yena

In Pui la 15 Mai 2010

Pieptul de pui se spala bine si se taie in 4 bucati. se bate putin ca pentru  snitzel si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. ciupercile se spala si se feliaza. pe fiecare felie de piept de pui se pun felii de ciuperci,o felie de ardei rosu si o felie de cascaval. apoi...

Ciorba de fasole

In Supe/Ciorbe la 13 Mai 2010

Fasolea se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 11 Mai 2010

Salam de biscuiti reteta Rupeti biscuitii bucatele mici. Rahatul il taiati cubulete. Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti. Peste biscuiti puneti rahatul, stahidele si nuca macinata. Le amestecati, apoi adaugati gemul de prune. Intr-o...

Tarta cu capsuni si fructe de padure

In Dulciuri la 10 Mai 2010

Ouale si albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. dupa ce le-ati batut bine se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie,esenta de rom,faina si cacaoa. compozitia obtinuta se pune intr-o tava de tarta ,tapetata cu hartie de copt. se da la cuptor30-35min. intre timp preparam...

Mingiute cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 8 Mai 2010

Ciocolata se pune intr-o cratita la foc mic la topit. cand aceasta s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri. dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile se taie untul cubulete,se pune peste ciocolata si se invarte pana se topeste. dupa care adaugati faina si zaharul pudra. se amesteca...

Mititei cu mustar

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2010

Usturoiul se piseaza bine de tot. carnea tocata se amesteca cu usturoiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,sare,piper si boiaua de ardei dulce. se uda mainile cu putina apa si incep sa se faca mititei din compozitia de carne obtinuta. acestia se pun pe gratarul incins,se intorc pe o...

Chec pufos

In Dulciuri la 6 Mai 2010

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat  treptat. galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei. cele doua compozitii se amesteca. se adauga si esenta de rom,coaja de lamaie,praful de copt stins iar la urma faina treptat. pregatiti 2 tavi cu hartie de copt si turnati circa...

Chiftele cu sos si cartofi nature

In Mancaruri cu carne la 5 Mai 2010

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate. intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia. sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. peste se pune smantana si apa...

Tort cu crema de cacao

In Dulciuri la 4 Mai 2010

blatul: albusurile se bat spuma.peste spuma de albusuri se pun 6 linguri de apa fierbinte,api zaharul treptat si se bate in continuare pana albusurile nu mai curg din lighean. peste spuma de albusuri se pun galbenusurile rand pe rand si se mixeaza,apoi praful de copt stins cu putina zeama...

Chiftele gustoase

In Mancaruri cu carne la 3 Mai 2010

Carnea tocata se pune intr-un bol. mararul si patrunjelul se spala,se indeparteaza coditele si se toaca foarte marunt. ceapa se spala si se taie rondele. cartoful se curata,se spala,se taie cubulete si se pune la fiert. cand e fiert ,se scurge apa,si se paseaza bine de tot....

Afisate 1531 - 1560 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]