Ciorba de fasole

de Rocsi in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2010 | 4643 vizualizari

 

Daca tot maine e vineri si e post,am zis sa va servesc cu o ciorba de fasole

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole (eu am folosit albe)
  • 1 morcov mare
  • o ceapa uscata +una verde
  • 1 ardei rosu
  • jumatate ardei verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 1 lingura si jumatate pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala in multe ape.

Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba).

Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta sa nu te mai balonezi de la fasole.)

.pe timpul fierberii se schimba o data apa la fasole dar se pune tot fierbinte.

Intre timp pregatiti legumele.

Ardeiul rosu si cel verde se spala si se taie cubulete.

Morcovul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare.

Ceapa se curata,se spala si se toaca cubulete.

Patrunjelul se spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt.

Leusteanul se spala,se taie cozile si se toaca.

Cand fasolea a fiert mai bine de jumatate se adauga legumele taiate,piper si putina sare.

Se mai lasa sa fiarba pana sunt gata.

Intr-o tigaie se pune putin ulei,se adauga o lingura si jumatate pasta de tomate si se amesteca pana ce aceasta din urma se incheaga cu uleiul,apoi acesta se toarna in oala cu fasole.

Se acreste cu bors dupa gust.

Se mai dau cateva clocote si puneti niste patrunjel verde pe deasupra si serviti.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.05.2010, 21:22

te servesc pusikmea k mai am de o portie sau 2

Dana Cristea - pusikmea 1

15.05.2010, 21:30

daca ma crezi, eu as manca fasole, de dimineta, la pranz si seara

Rocsi 1

15.05.2010, 21:57

te cred..eu cand eram mica nu prea mancam fasole nu stiu de ce..dar acu imi plac mai ales ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata cu slanina