Daca tot maine e vineri si e post,am zis sa va servesc cu o ciorba de fasole
Fasolea se spala in multe ape.
Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba).
Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta sa nu te mai balonezi de la fasole.)
.pe timpul fierberii se schimba o data apa la fasole dar se pune tot fierbinte.
Intre timp pregatiti legumele.
Ardeiul rosu si cel verde se spala si se taie cubulete.
Morcovul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare.
Ceapa se curata,se spala si se toaca cubulete.
Patrunjelul se spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt.
Leusteanul se spala,se taie cozile si se toaca.
Cand fasolea a fiert mai bine de jumatate se adauga legumele taiate,piper si putina sare.
Se mai lasa sa fiarba pana sunt gata.
Intr-o tigaie se pune putin ulei,se adauga o lingura si jumatate pasta de tomate si se amesteca pana ce aceasta din urma se incheaga cu uleiul,apoi acesta se toarna in oala cu fasole.
Se acreste cu bors dupa gust.
Se mai dau cateva clocote si puneti niste patrunjel verde pe deasupra si serviti.