Briose cu jeleu de visine

de Julie in Prajituri, 28 Iun 2010 | 5928 vizualizari

 

Super briose dupa o reteta preluata de la Ina banateana.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 125 ml iaurt cu visine
  • 150 g zahar
  • 170 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet cu praf de budinca de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de visine:

Pregatim mai intai jeleul.

Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.

Pentru briose:

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Mixam bine amestecul.   Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).

Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei,asezam o lingurita cu jeleu de visine
si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.

Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici.

Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.

Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata