Plapiumioare cu piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 5084 vizualizari

 

De cand mi-a zis o prietena de a mamei reteta asta o fac mereu ,mai ales de revelion mereu fac....sunt foarte gustoase ...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 piept pui
  • o bucata cascaval
  • cateva ciuperci intregi la borcan
  • 1 ou
  • piper
  • sare
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plapiumioare cu piept de pui:

Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros.

dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri.

pieptul de pui se taie bucatele nu prea mari,se bate putin ca pentru snitel,si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.

cascavalul se taie si el felioare.

ciupercile se spala si se taie felii.

pe fiecare patratel,pe o jumatate din el,se pune o bucata de piept condimentata,peste o felioara cascaval si 3,4 felii de ciuperci.

cu cealalta jumatate de patratel de aluat se vine pe deasupra pentru a acoperi ingredientele.

se preaseaza de jur imprejur cu degetele sau furculita,si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

oul se bate bine si cu el se ung plapiumioarele.

se dau la cuptorul incins  20-25 min la foc potrivit.

se scot din cuptor ,se las putin la racorit si pe urma serviti.

ies cam 20 de plapiumioare sau mai multe daca le faceti mai mici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plapiumioare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui