Piersicile se scot din compot si se pun pe o sita la scurs ,iar dedesubt puneti un castron mai inalt.
se prepara prafurile de budinca in acelasi timp ,dar in cratite diferite.
acestea se fac conform instructiunilor de pe plic.
intr-o tava nu prea mare sau intr-o caserola(eu am facut...
Carnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga.
Intr-o oala se pune putin ulei la incins.
cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca putin pe o parte si alta,apoi se acopera bine cu apa si se acopera cu un capac ca sa fiarba.
varza se...
Ardeii se pun la copt fie in cuptor pe grilaj,fie intr-o tava,sau cum mai doriti.
ardeii copti se pun intr-un lighean,puneti sare mare pe ei si ii acoperiti cu un capac.
cand s-au racorit putin ii curatati de coaja,si ii asezati intr-un bol ca sa lase zeama.
ceapa se curata,se spala si...
Mai intai pregatim umplutura:
merele le curatam de coaja.
se dau pe razatoarea mare.
zeama ce o lasa se scurge.
intr-o tigaie se pune putin ulei.se adauga merele stoarse si zaharul.
amestecam de cateva ori,apoi aromatizam cu zaharul vanilat si scortisoara.
dupa ce merele s-au...
Carnea de purcel se spala bine de tot.
se taie bucatele mici si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins.
cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min.
peste se pune o cana de apa.
punem un capac deasupra si lasam pana incepe sa...
Cartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar.
daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt.
rosiile se spala,li se scot cotorul,apoi se taie felii rotunde mai grosute.
ciupercutele se scot din borcan,se spala cu apa din...
Blatul :
biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender
Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao.
Se amesteca bine iar la urma se pune si o esenta de rom.
Se ia o forma de tort...
Vinetele se coc pe o tabla pe aragaza(sau in cuptor in tava,sau pe un grill ce aveti la indemana).
se coc bine,dar aveti grija sa nu le ardeti.
cand sunt coapte,se pun pe un tocator de lemn la racorit.
cand sunt reci le decojiti,si le puneti la scurs,intr-o sita si dedesupt un castronel....
cele 2 felii de sunca le taiati patratele.
ardeiul rosu il tocati maruntel.
maslinele le taiati felioare subtiri.
cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
feliile de paine se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10 min cat sa devina aurii.(eu le-am copt pe o tigaie din aia...
Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine .
daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta.
branza se taie patrate....
Feliile de paine se taie in patru.
acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10-15 min cat sa devina aurii.
rosiile se spala si se taie cubulete.
intr-un bol se pun rosiile taiate.
peste se pun 2 linguri ulei de masline,busuiocul tocat marunt(in cazul meu patrunjel),sare...
Ouale se bat spuma cu zaharul,care se pune treptat.
peste ouale batute se pune untul cubulete,dar sa nu fie rece de la frigider.
se bate bine spuma.
se adauga esenta de vanilie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
la urma se pune faina treptat.
intr-o tava...
Carnea de vacuta se spala bine si se taie bucatele mici.
Intr-o oala nu prea mare se pune mai bine de jumatate cu apa.
oala o punem pe foc,iar cand apa incepe sa fiarba se adauga carnea,care la randul ei cand fierbe se spumeaza cu o paleta.
pregatim legumele.
ceapa o curatam si o...
Ciupercile se spala bine si se taie bucati mai mari(sau cum va place).
ceapa se curata se spala si se toaca marunt.
morcovul se rade ,se spala si se taie rondele.
ardeiul rosu si galben se taie cubulete.
rosiile se curata de pielita si se taie tot patratele.
mazarea se scurge de...
Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu....
Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.
Borcanele se spala si ele si se scurg de apa.
se umplu cam pe jumatate cu cirese .
apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.
rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala....
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min.
intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici.
ceapa se curata ,se spala si se taie marunt.
ardeiul rosu se toaca cubulete.
rosiile se decojesc si se taie cuburi.
intr-o tigaie se pun 3...
Intr-o cana de sticla sau un bol mai adanc se pune apa. Peste apa se adauga zaharul si invartiti cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste. Portocalele si lamaia le spalati bine cu apa calda. Taiati putina coaja de portocala si de lamaie si adaugati in apa. Atat portocalele cat si lamaia...
Jumatatea de aluat foietaj se lasa la dezghetat.
cand s-a dezghetat ,pe masa de lucru se presara faina alba si se aseaza foaia de aluat.
se mai intinde putin cu sucitorul(eu am avut de la linco si e destul de groasa foaia) dar nu foarte tare .
sunca se taie felii foarte subtiri.
la...
Pastaile le curatam la capete, apoi le spalam.
Le punem pe o sita sa se scurga de apa.
Daca pastaile sunt prea lungi, le rupem in jumatati.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa si o innabusim...
Fasolele se spala bine in multe ape.
cu o seara inainte se pun fasolele la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult.
intr-o oala se pune pe trei sferturi apa.
ciolanul se spala putin daca este prea afumat ,se pune in oala in care ati...
Intr-un pahar se pune plicul de frappe si zaharul. Se amesteca bine,apoi peste se pune apa plata . Se invarte pana ce zaharul se topeste.
Menta se zdrobeste marunt si se pune in pahar. Se mai adauga lichiorul de menta si cuburile de gheata.
se invarte pana se amesteca toate aromele...
Ciupercile se spala bine, li se scot coditele si se curata de pielita. Se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se condimenteaza cu sare si piper,se stropec cu putin ulei si zeama de lamaie.
Pastrama se taie bucatele foarte mici.
Rosia ,se spala,se taie marunt si se mai...
aluatul:
Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul.
cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas.
se lasa apoi sa se racoreasca.
cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe...
Apa plata se amesteca cu plicul de frappe.
gheata se taie bucati si se adauga si ea si se mai adauga si o lingurita de sirop de visine.
se amesteca bine toate acestea.
deasupra se orneaza cu frisca,o lingurita sirop de visine si ciocolata rasa.
Pieptul de pui se spala si se taie bucati.
se bate ca pentru snitzele insa nu foarte tare sa nu-l sfaramati.
intr-un bol se pune laptele,uleiul,boia de ardei dulce,piper,usturoiul pisat si vegeta. Se amesteca bine toate aceste ingrediente.
peste acest amestec se pun bucatile de...
Orezul se spala in multe ape.
Oala de lut se unge cu putin ulei. In ea se pune orezul spalat, peste se adauga supa de pui,sare si piper dupa gust.
Mararul se toaca marunt si se pune si el peste orez. Se amesteca bine si se da in cuptorul rece nu il incalziti inainte pentru ca riscati...
Ouale se bat spuma cu zaharul.
peste acestea se pune smantana si se mixeaza.
apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
amestecati bine toate ingredientele sa se incorporeze.
la urma se pune faina treptat.
ungem tavile de...
Cartofii se spala,se pun intr-o oala cu apa la fiert.
ardeiu rosu si galben le scoatem semintele,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
rosia o spalam,scoatem cotorul si o taiem bucati mai mari.
castravetele il curatam de coaja si il taiem felii rotunde.
cepele le curatam,le spalam si...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite.
Morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem bucatele.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastarnacul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile decojite le tocam....
Desert rapid si bun cu budinca
Piersicile se scot din compot si se pun pe o sita la scurs ,iar dedesubt puneti un castron mai inalt. se prepara prafurile de budinca in acelasi timp ,dar in cratite diferite. acestea se fac conform instructiunilor de pe plic. intr-o tava nu prea mare sau intr-o caserola(eu am facut...
Varza cu muschiulet de porc
Carnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca putin pe o parte si alta,apoi se acopera bine cu apa si se acopera cu un capac ca sa fiarba. varza se...
Mancare de ardei cu rosii
Ardeii se pun la copt fie in cuptor pe grilaj,fie intr-o tava,sau cum mai doriti. ardeii copti se pun intr-un lighean,puneti sare mare pe ei si ii acoperiti cu un capac. cand s-au racorit putin ii curatati de coaja,si ii asezati intr-un bol ca sa lase zeama. ceapa se curata,se spala si...
Prajitura cu mere
Mai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja. se dau pe razatoarea mare. zeama ce o lasa se scurge. intr-o tigaie se pune putin ulei.se adauga merele stoarse si zaharul. amestecam de cateva ori,apoi aromatizam cu zaharul vanilat si scortisoara. dupa ce merele s-au...
Friptura de muschiulet de porc yami-yami
Carnea de purcel se spala bine de tot. se taie bucatele mici si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min. peste se pune o cana de apa. punem un capac deasupra si lasam pana incepe sa...
Cartofi noi pe pat de rosii la cuptor
Cartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar. daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt. rosiile se spala,li se scot cotorul,apoi se taie felii rotunde mai grosute. ciupercutele se scot din borcan,se spala cu apa din...
Cheesecake cu ciocolata
Blatul : biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao. Se amesteca bine iar la urma se pune si o esenta de rom. Se ia o forma de tort...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe o tabla pe aragaza(sau in cuptor in tava,sau pe un grill ce aveti la indemana). se coc bine,dar aveti grija sa nu le ardeti. cand sunt coapte,se pun pe un tocator de lemn la racorit. cand sunt reci le decojiti,si le puneti la scurs,intr-o sita si dedesupt un castronel....
Pizza la viteza
cele 2 felii de sunca le taiati patratele. ardeiul rosu il tocati maruntel. maslinele le taiati felioare subtiri. cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. feliile de paine se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10 min cat sa devina aurii.(eu le-am copt pe o tigaie din aia...
Cas de oaie la borcan
Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine . daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta. branza se taie patrate....
Bruschete
Feliile de paine se taie in patru. acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10-15 min cat sa devina aurii. rosiile se spala si se taie cubulete. intr-un bol se pun rosiile taiate. peste se pun 2 linguri ulei de masline,busuiocul tocat marunt(in cazul meu patrunjel),sare...
Pandispan cu visine si budinca
Ouale se bat spuma cu zaharul,care se pune treptat. peste ouale batute se pune untul cubulete,dar sa nu fie rece de la frigider. se bate bine spuma. se adauga esenta de vanilie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. la urma se pune faina treptat. intr-o tava...
Ciorbita de vacuta
Carnea de vacuta se spala bine si se taie bucatele mici. Intr-o oala nu prea mare se pune mai bine de jumatate cu apa. oala o punem pe foc,iar cand apa incepe sa fiarba se adauga carnea,care la randul ei cand fierbe se spumeaza cu o paleta. pregatim legumele. ceapa o curatam si o...
Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume
Ciupercile se spala bine si se taie bucati mai mari(sau cum va place). ceapa se curata se spala si se toaca marunt. morcovul se rade ,se spala si se taie rondele. ardeiul rosu si galben se taie cubulete. rosiile se curata de pielita si se taie tot patratele. mazarea se scurge de...
Ostropel de pui
Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta. Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu....
Compot de cirese rosii
Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala si ele si se scurg de apa. se umplu cam pe jumatate cu cirese . apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa. rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala....
Cartofi umpluti cu ciuperci
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min. intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici. ceapa se curata ,se spala si se taie marunt. ardeiul rosu se toaca cubulete. rosiile se decojesc si se taie cuburi. intr-o tigaie se pun 3...
Oranjada
Intr-o cana de sticla sau un bol mai adanc se pune apa. Peste apa se adauga zaharul si invartiti cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste. Portocalele si lamaia le spalati bine cu apa calda. Taiati putina coaja de portocala si de lamaie si adaugati in apa. Atat portocalele cat si lamaia...
Rulada cu sunca
Jumatatea de aluat foietaj se lasa la dezghetat. cand s-a dezghetat ,pe masa de lucru se presara faina alba si se aseaza foaia de aluat. se mai intinde putin cu sucitorul(eu am avut de la linco si e destul de groasa foaia) dar nu foarte tare . sunca se taie felii foarte subtiri. la...
Fasole galbena scazuta
Pastaile le curatam la capete, apoi le spalam. Le punem pe o sita sa se scurga de apa. Daca pastaile sunt prea lungi, le rupem in jumatati. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le decojim si le taiem cubulete. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa si o innabusim...
Fasole cu ciolan afumat
Fasolele se spala bine in multe ape. cu o seara inainte se pun fasolele la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult. intr-o oala se pune pe trei sferturi apa. ciolanul se spala putin daca este prea afumat ,se pune in oala in care ati...
Frappe mentolat
Intr-un pahar se pune plicul de frappe si zaharul. Se amesteca bine,apoi peste se pune apa plata . Se invarte pana ce zaharul se topeste. Menta se zdrobeste marunt si se pune in pahar. Se mai adauga lichiorul de menta si cuburile de gheata. se invarte pana se amesteca toate aromele...
Ciuperci "pastramoase"
Ciupercile se spala bine, li se scot coditele si se curata de pielita. Se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se condimenteaza cu sare si piper,se stropec cu putin ulei si zeama de lamaie. Pastrama se taie bucatele foarte mici. Rosia ,se spala,se taie marunt si se mai...
Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure
aluatul: Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas. se lasa apoi sa se racoreasca. cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe...
Frappe cu frisca si sirop de visine
Apa plata se amesteca cu plicul de frappe. gheata se taie bucati si se adauga si ea si se mai adauga si o lingurita de sirop de visine. se amesteca bine toate acestea. deasupra se orneaza cu frisca,o lingurita sirop de visine si ciocolata rasa.
Piept de pui marinat la gratar cu salata de varza
Pieptul de pui se spala si se taie bucati. se bate ca pentru snitzele insa nu foarte tare sa nu-l sfaramati. intr-un bol se pune laptele,uleiul,boia de ardei dulce,piper,usturoiul pisat si vegeta. Se amesteca bine toate aceste ingrediente. peste acest amestec se pun bucatile de...
O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele
Orezul se spala in multe ape. Oala de lut se unge cu putin ulei. In ea se pune orezul spalat, peste se adauga supa de pui,sare si piper dupa gust. Mararul se toaca marunt si se pune si el peste orez. Se amesteca bine si se da in cuptorul rece nu il incalziti inainte pentru ca riscati...
Briose cu finetti si cocos
Ouale se bat spuma cu zaharul. peste acestea se pune smantana si se mixeaza. apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. amestecati bine toate ingredientele sa se incorporeze. la urma se pune faina treptat. ungem tavile de...
Salata orientala de sezon
Cartofii se spala,se pun intr-o oala cu apa la fiert. ardeiu rosu si galben le scoatem semintele,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. rosia o spalam,scoatem cotorul si o taiem bucati mai mari. castravetele il curatam de coaja si il taiem felii rotunde. cepele le curatam,le spalam si...
Ciorba cu loboda
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem bucatele. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastarnacul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam....