Ciorba cu dovlecel

de Rocsi in Ciorbe, 18 Iul 2010 | 8763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei nu prea mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • 2-3 cartofi noi  mari
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • ulei
  • piper
  • sare
  •  1 lingurita boia de ardei dulce
  • 200 gr smantana
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu dovlecel:

Mai intai pregatim toate legumele.

dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari.

cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi.

ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.

morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.

ardeiul galben se taie patratele.

patrunjelul  si mararul se spala  si se toaca tot marunt.

intr-o oala cam de 4-5 litri ,se pun 2-3 linguri de ulei.

cand acesta s-a incins se pune dovlecelul ,cartofii si ceapa putin la inmuiat.

apoi peste se pune apa cat sa acopere destul de bine legumele.

lasam sa inceapa sa fiarba ciorba,iar apoi turnam si morcovul si ardeiul.

lasam sa fiarba la foc  potrivit.

cand sunt aproape fierte legumele se pune sare,piper si boia de ardei dulce dar si verdeata.

mai dam un clocot  adaugam borsul in functie de cat de acru il vrem si smantana.

mai dam cateva fierturi si gata ciorba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)