Mai intai pregatim toate legumele.
dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari.
cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi.
ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
ardeiul galben se taie patratele.
patrunjelul si mararul se spala si se toaca tot marunt.
intr-o oala cam de 4-5 litri ,se pun 2-3 linguri de ulei.
cand acesta s-a incins se pune dovlecelul ,cartofii si ceapa putin la inmuiat.
apoi peste se pune apa cat sa acopere destul de bine legumele.
lasam sa inceapa sa fiarba ciorba,iar apoi turnam si morcovul si ardeiul.
lasam sa fiarba la foc potrivit.
cand sunt aproape fierte legumele se pune sare,piper si boia de ardei dulce dar si verdeata.
mai dam un clocot adaugam borsul in functie de cat de acru il vrem si smantana.
mai dam cateva fierturi si gata ciorba.