Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI313
Retete

Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....

In Prajituri la 1 Sep 2010

aluatul: galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie). dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom. le amestecam bine,apoi punem faina...

Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2010

Cum se prepara Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post eapa se curata si se toaca foarte marunt. Rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins, apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in...

Varza cu carnati taranesti

In Mancaruri cu carne la 27 Aug 2010

mai intai de toate pregatim legumele: ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. rosiile se curata de pielita si se taie bucatele mici. ardeiul rosu si galben se taie cubulete. varza se taie pestisor sau cum doriti. intr-o oala se pune putin ulei la incins. apoi punem carnatii...

Cartofi deliciosi la cuptor cu vin

In Mancaruri de post la 25 Aug 2010

cartofii se curata de coaja si se spala. se taie cartoful in 4-6 bucati,depinde cat este de mare. intr-o tava puneti putin ulei. asezati cartofii acolo si ii condimentati cu vegeta,piper si boia de ardei.(sau mai puneti si alte ierburi aromate care va plac). ii amestecati bine cu...

Prajitura cu ciocolata si bombite de branza

In Prajituri la 24 Aug 2010

Mai intai pragatim bilutele de branza: branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat. se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele. apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari. se pun...

Salata de vinete cu iaurt

In Salate la 21 Aug 2010

vinetele se pun si se coc. le lasam sa se raceasca apoi le curatam. dupa, le tocam cu un cutit sau in blender. pregatim maioneza. intr-un bol adaugam galbenusul crud cu galbenusul fier si dat pe razatoarea mica. se mai adauga o lingura mustar si incepe sa se mixeze. uleiul se...

Ciorba cu perisoare de pui

In Ciorbe la 21 Aug 2010

intr-o oala cam de 4 litri umpleti pe 3 sferturi cu apa,o puneti pe foc pana incepe sa fiarba. ceapa se curata si se toaca marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. ardeiul galben se taie cubulete. pastarnacul il curatam si il taiem cat mai micut. rosiile...

Tort I & B

In Torturi la 17 Aug 2010

blatul: ouale se bat spuma cu zaharul. se pune esenta de rom,coaja de portocala si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. se pune faina treptat iar la urma cacaua. se ia o tava rotunda,se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu hartie de copt. compozitia se imparte in...

Prajitura cu prune si visine

In Prajituri la 15 Aug 2010

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile se bat spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul. peste acestea se pune untul si se mixeaza iar. adaugam iaurtul si laptele.,si incorporam bine. albusurile le batem spuma cu un fir de sare si le turnam si...

Pulpe si mici la gratar

In Pui la 14 Aug 2010

Pulpele se spala bine de tot. se condimenteaza cu vegeta ,piper si condimentele de pui. se curata usturoiul ,se piseaza si se adauga peste carne. se pun toate intr-un lighean,se adauga si vinul si se lasa cam 2 ore la macerat. se ia pasta de mici, se uda mainile,se modeleaza micii....

Rulouri din muschi de porc cu sos bechamel

In Porc la 12 Aug 2010

Carnea taiata fasii se bate putin cu ciocanul de snitele. fiecare bucata de carne se condimenteaza cu piper,vegeta si boia de ardei. apoi luam fiecare felie si o ungem cu putin mustar. cascavalul se taie fasii subtiri cat un degetel mic. la fel se procedeaza  cu pastrama si...

Friptura de pui la ceaun

In Pui la 9 Aug 2010

Pulpele de pui se spala bine de tot si se taie in doua. intr-un ceaun se pune putin ulei la incins. se adauga pulpele de pui ,se acopera cu un capac si se rumenesc pe ambele parti putin. dupa ce s-au rumenit putin,se acopera cu apa. se condimenteaza cu piper,boia de ardei si piper....

Pui fraged la cuptor

In Pui la 6 Aug 2010

Pulpele de pui se spala bine de tot. se taie in doua,sau trei(depinde cat sunt de mari). intr-o farfurie se amesteca vegeta cu piper si boia. fiecare bucata de carne se unge cu ulei. apoi cu o mana se iau condimentele amestecate  si se freaca fiecare bucata de pui.se aseaza...

Pulpite cu sos de vin si ciuperci

In Pui la 4 Aug 2010

pulpele de pui se taie in doau. se spala bine de toate surplusurile. intr-o tigaie se pune putin ulei la incinssi se pun pulpele la rumenit cam 3-4 min. ciupercile se spala bine se taie felii si le puneti putin si acestea sa se rumeneasca 2-3 min. acoperiti cu apa apoi ca sa cuprinda...

Snitzele de vitelus cu garnitura de orez si legume

In Vita la 3 Aug 2010

Feliile de carnita se spala bine si se sterg cu un servet. se bat ca pentru snitzele,se condimenteaza cu sare si putin piper si se lasa asa cam jumatate de ora. ouale se bat cu un strop de vegeta si piper . pe o farfurie se pune putina faina alba. intr-o tigaie se pune ulei la incins....

Sirop de menta

In Sirop / Compot la 1 Aug 2010

Intr-o oala pui cei 3 litri de apa. menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa. o lasi sa fiarba 30 de min. ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui). a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt....

Clatite cu mere si nuci

In Prajituri la 30 Iul 2010

Mai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun merele stoarse de zeama,zaharul,zaharul vanilat si scortisoara. se tin pe foc cam 10 min timp in care le mai invartiti. cand...

Pui cu sos de rosii

In Pui la 30 Iul 2010

Copanelele se spala bine sub jetul de apa calda. intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei la incins,se pune carnea de pui si se rumeneste 3-4 min pe ambele parti. peste se pune apa cat sa acopere bine carnea apoi incepem sa punem legumele astfel: ceapa se curata,se toaca marunt si se pune...

Supa de rosii cu legume

In Supe la 27 Iul 2010

Intr-o oala se pune putina apa. cand incepe sa fiarba se pun acolo rosiile,spalate mai intai,si li se dau 3-4 clocote. dupa ce le dati aceste clocote,se lasa sa se racoreasca putin,se scoate pielita si se dau pe masina,razatoare sau blender. se pregatesc legumele: ceapa se curata si...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 25 Iul 2010

Caisele se spala ,se scot samburii si se taie in 4 fiecare caisa. ouale se bat spuma cu zaharul ,care se pune treptat. peste spuma de oua se pune uleiul si laptele si se mixeaza iar. praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se adauga si acesta. acum incepe sa se puna si...

Sirop de muguri de brad

In Sirop / Compot la 24 Iul 2010

Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta. intr-o oala se pun 4 litri de apa. se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii. se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad. zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi. A...

Ardei umpluti cu sos de rosii

In Pui la 22 Iul 2010

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari. rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza. intr-o tigaie se pune ulei. cand acesta...

Tarta cu lamaie

In Prajituri la 21 Iul 2010

Se pune intr-un bol plicul de mix pentru 9 torturi. se adauga oul si se amesteca. peste se pune si untul taiat cubulete. se amesteca cu mana pana ce untul este bine incorporat. se ia o tava rotunda ,detasabila si se unge cu margarina. aluatul obtinut se pune in tava ,si se face si...

Prajitura cu crema de lamaie si bezea

In Prajituri la 21 Iul 2010

se pregateste blatul: ouale se mixeaza intens cu zaharul,treptat. cand acestea devin spumoase se adauga faina,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,cacaoa si esenta de rom. se incorporeaza bine toate ingredientele. se ia o tava nu foarte mare,se unge cu putina margarina,se...

Copanele cu fasole galbena la cuptor

In Pui la 18 Iul 2010

copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se...

Ciorba cu dovlecel

In Ciorbe la 18 Iul 2010

Mai intai pregatim toate legumele. dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari. cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi. ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari....

Visine conservate pe iarna pentru prajituri

In Conserve la 17 Iul 2010

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. se curata coditele,se scot samburii insa fara a rupe prea tare visinele. se scurge excesul de zeama ce o lasa acestea. in borcane de 800 gr se pun astfel:un rand de zahar ,un rand de visine,iar zahar ,iar visine si tot asa pana umpleti...

Chec cu ness si ciocolata

In Prajituri la 17 Iul 2010

Ouale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat. peste ouale batute se pune iaurtul. se mixeaza bine pentru a se amesteca. praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se toarna peste oua. se mai adauga esenta d erom,pliculetul de ness. se...

Mancarica de cartofi noi

In Mancaruri de post la 16 Iul 2010

Curatam cartofii,ii spalam si ai taiem felii mai mari. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea mare. ardeiul rosu se taie cubulete. rosia se curata de pielita si se taie patratele. patrunjelul verde se spala,se indeparteaza cozile si se toaca...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 16 Iul 2010

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient). Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa...

Afisate 1471 - 1500 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]