E banala mancarica de cartofi...dar poate se uita cineva care e incepator in ale bucatariei si poate se inspira. Cine stie..
Curatam cartofii,ii spalam si ai taiem felii mai mari.
ceapa se curata si se taie marunt.
morcovul se curata si se da pe razatoarea mare.
ardeiul rosu se taie cubulete.
rosia se curata de pielita si se taie patratele.
patrunjelul verde se spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt.
intr-o tigaie se pune niste ulei.
se lasa sa se infierbante.
cand s-a incins se pune ceapa si morcovul si le calim putin.
dupa ce calim acestea se adauga ardeiul rosu si rosia si se mai calesc si astea putin.
dupa acesta se pun cartofii.
se acopera cu apa,se pune un capac si se lasa la fiert.
cand e aproape gata se pune peste mancarica pasta de tomate desfacuta in putina apa,se condimenteaza cu piper si vegeta.
faina se desface si ea in putina apa,se amesteca bine apoi se da printr-o sita si se pune peste mancare,uniform pentru a nu se face cocoloase(puteti si sa nu puneti faina dar eu o fac mai zemoasa ,si pentru a fi zeama mai inchegata pun putina faina).
la urma se adauga patrunjelul verde tocat ,se mai dau cateva clocote si gata mancarea.
se serveste cu o salata sau o muratura(noi am mancat cu gogosari in sos).