Ardei umpluti cu sos de rosii

de Rocsi in Pui, 22 Iul 2010 | 8552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei nu prea mari
  • 650 gr carne de pui tocata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • pentru sosul de rosii:
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei
  • apa
  • vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de rosii:

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele.

ceapa se curata si se taie marunt.

morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari.

rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza.

intr-o tigaie se pune ulei.

cand acesta se incins se pune ceapa 2-3 min,peste morcovul iar la urma si rosia .

se lasa cam 10 min.

apoi se adauga si carnea de pui tocata inca 5 min si se inchide aragazul.

intr-un bol se pune acest amestec de ceapa cu carne,se pune si orezul ,care inainte il spalam in foarte multe ape calde.

condimentam cu sare,piper,boia de ardei,se mai pune oul si niste patrunjel verde tocat.

cu acest amestec se umplu ardeii.

intr-o tigaie se pun ardeii in picioare,se pune apa cam cat sa acopere ardeii pe 3 sferturi.

se pune si o rosie taiata bucatele.

se pune sa fiarba la foc potrivit,pana sunt gata.

se face sosul de rosii:

rosiile se curata de coaja si se dau pe un blender.

intr-o cratita se pune 3-4 linguri ulei,se pune rosia pisata,vegeta  si pasta de tomate si 1 canita si jumatate de apa.

se fierb toate circa 10 min.

acesta se serveste langa ardeii umpluti cu putin patrunjel verde pe deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionix 1

23.07.2010, 18:28

daca-i facit lui unchi-tu o oala de astia, l-ai cucerit nota 10

Nicolae 1

23.07.2010, 19:34

buniiiiii....

Rocsi 1

23.07.2010, 19:35

multumesc fetele si domnule de aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu orez si legume la cuptor