Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele.
ceapa se curata si se taie marunt.
morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari.
rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza.
intr-o tigaie se pune ulei.
cand acesta se incins se pune ceapa 2-3 min,peste morcovul iar la urma si rosia .
se lasa cam 10 min.
apoi se adauga si carnea de pui tocata inca 5 min si se inchide aragazul.
intr-un bol se pune acest amestec de ceapa cu carne,se pune si orezul ,care inainte il spalam in foarte multe ape calde.
condimentam cu sare,piper,boia de ardei,se mai pune oul si niste patrunjel verde tocat.
cu acest amestec se umplu ardeii.
intr-o tigaie se pun ardeii in picioare,se pune apa cam cat sa acopere ardeii pe 3 sferturi.
se pune si o rosie taiata bucatele.
se pune sa fiarba la foc potrivit,pana sunt gata.
se face sosul de rosii:
rosiile se curata de coaja si se dau pe un blender.
intr-o cratita se pune 3-4 linguri ulei,se pune rosia pisata,vegeta si pasta de tomate si 1 canita si jumatate de apa.
se fierb toate circa 10 min.
acesta se serveste langa ardeii umpluti cu putin patrunjel verde pe deasupra.