E primul an in care fac sirop de menta...chiar imi place mult...
Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.
menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.
o lasi sa fiarba 30 de min.
ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).
a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt.
masori cantitatea de lichid,portia este de 1 litru lichid la 1 kg zahar.
pui ceaiul iar la fiert,pui si zaharul si amesteci pana ce acesta se topeste.
lasi sa fiarba la foc potrivit,mai invarti din cand in cand.
e gata atunci cand picuri cativa stropi deasupra unei cani cu apa,iar picurii stau deasupra legati bine.
torni compozitia fierbinte in sticle mici 250-300 ml,de sticla,si inchizi ermetic,apoi le acoperi cu ceva gros pana a 2a zi(eu una nu am avut sticle micute si am pus in borcane).
le pastrzi intr-un loc racoros.