Pregatim mai intai blatul 1:
Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.
Pregatim si blatul 2:
Se face ca la primul blat.Se coace intr-o forma mai mica rotunda. Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.
Pregatim si crema:
Amestecam toate ingredientele foarte bine iar daca nu s-a legat cum trebuie mai adaugam zeama de compot.
Asamblam tortul:
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam, intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema. Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.