Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu piscoturi si crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune intr-o craticioara, se...Citeste continuarea
Crema de ciocolata alba, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriCiocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează...Citeste continuarea
Sos Barbecue
Postat de: rocsi_1612 in ClasiceCeapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine. Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si...Citeste continuarea
Desert placinta cu pere si mere
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am...Citeste continuarea
Desert pancakes cu ovaz
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un vas faina, fulgii de ovaz, praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam cu un tel. Adaugam laptele batut, ouale, uleiul si amestecam compozitia....Citeste continuarea
File de pastrav cu dovlecel, rosii...
Postat de: panacris in PastravRecunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu piept de pui
Postat de: Constelatialeu in CiorbeDimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici...Citeste continuarea
Tocanita din pipote si inimi, in...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneCum se prepara Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii - Reteta traditionala gustoasa Se curătă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15...Citeste continuarea
Desert tort Lucia (86 de ani)
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat nuca : Am folosit un inel de inox reglabil pentru a coace blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de piersici
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu caise,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit toate ingredientele sa le am la indemana. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le-am mixat bine, albusurile cu un praf de sare...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se...Citeste continuarea
Paste cu pesto si cascaval
Postat de: RODIMUR in PastePastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește...Citeste continuarea
Chifle aperitiv cu mozzarella
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...Citeste continuarea
Rulouri crocante din castraveti...
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume....Citeste continuarea
Desert fudge cu ciocolata si afine
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc. Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul. Amestecati la...Citeste continuarea
Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu feta,...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat...Citeste continuarea
Rulouri de dovlecel si zucchini...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau...Citeste continuarea
Salata Tzatziki
Postat de: ctlina in SalateSpalati castravetele si ierburile. Curatati usturoiul. Dati pe razatoarea cea mare castravetele cu tot cu coaja (de aceea va trebuie un castravete bio). Presati bine castravetele ras,...Citeste continuarea
Pastai galbene cu smantana si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIntr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub...Citeste continuarea
Supa de vita, cu arpacas
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se fasonează, se spală bine (ca să nu mai rămână fragmente de oase) și se pune la fiert cu apă rece, mai întâi la foc iute și apoi, la foc mediu. Se culege spuma...Citeste continuarea
Frigarui de dovlecei cu ton
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCei 4 dovlecei ii spalati, ii stergeti cu servetele si le taiati capetele. Ii taiati felii pe lung, cat mai subtiri. Incingeti o tigaie grill, o ungeti cu un strop de ulei si rumeniti feliile de...Citeste continuarea
Salata de castraveti cu ceapa in...
Postat de: panacris in MuraturiCastraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca...Citeste continuarea
Supa crema de legume si ciuperci
Postat de: panacris in SupeLegumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda si bezea
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta...Citeste continuarea
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCrema de cacao: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de roscove cernuta. Amestecati bine, transferati cratita pe foc. Invartiti conntinuu cu un tel, pana...Citeste continuarea
Salata mediteraneana, cu paste,...
Postat de: RODIMUR in SalatePastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se...Citeste continuarea
Mancare scazuta de cartofi cu...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legumeSpalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa...Citeste continuarea
Bulete de cartofi din piure
Postat de: VI in Mancaruri de legumeIngredientele, in afara de ou, se amesteca foarte bine si formam sfere pe care le dam prin ou, apoi prin pesmet sau faina dupa preferinte. Incingem bine ulei intr-o tigaie si prajim buletele!...Citeste continuarea
Spaghete - reteta rapida
Postat de: TAB1TA in PasteAm fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj aproximativ 9 minute in apa cu sare si putin ulei. Am amestecat putin ca sa nu se lipeasca unele de altele. Am scurs bine pastele de apa...Citeste continuarea
Dulceata de afine si mure
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam pe rand fructele si le scurgem intr-o sita. Punem fructele intr-o cratita si adaugam zaharul. Punem la foc mic, amestecand usor ingredientele. Facem proba pentru a vedea cand este...Citeste continuarea
Tarta cu branza, porumb, ton si spanac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSeparam ouale si batem albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron amestecam crema de branza cu tonul scurs din conserva, spanacul taiat bucati, porumbul, smantana, sare, piper si oregano....Citeste continuarea
Tocanita de ardei kapia copt
Postat de: katty in Mancaruri de legumeArdeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii. Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele. In uleiul incins punem...Citeste continuarea
Salata de vinete la gratar cu rosii...
Postat de: katty in SalateSpalam vinetele, le taiem capetele si le feliem. Presaram sare peste ele si le scurgem intr-o sita. Punem vinetele pe gratar, pe ambele parti. Avem grija sa nu le uscam prea tare. Scoatem...Citeste continuarea
Miel cu rosii si spanac
Postat de: katty in OaieTaiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...Citeste continuarea
Desert crema de mascarpone cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriCrema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta: ...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit....Citeste continuarea
Balmos
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa...Citeste continuarea
Paste cu hribi si sos alb
Postat de: rocsi_1612 in PenneIntr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....Citeste continuarea
Salata de vara cu branza feta
Postat de: MotanLaOale in SalateLegumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Se pun intr-un castron, se presara sare si piper si se amesteca. Branza feta se taie cuburi mici si se pune in castron. Se toarna...Citeste continuarea
Aperitiv placinta invartita
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in...Citeste continuarea
Rosii uscate la soare
Postat de: Xandrinne in ConserveAm folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi,...Citeste continuarea
Gem de mure
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSpeli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de...Citeste continuarea
Pui in crusta de cascaval, cu...
Postat de: ancutsa in PuiÎnlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior. Tăvălești pulpele prin ouăle...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriOuăle se bat cu sare, piper și busuioc uscat (după gust). Dovlecelul se rade, se stoarce bine, bine și se pune puțin la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, pentru 2-3...Citeste continuarea
Gazpacho cu aroma de portocala
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasRetete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasDesfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul...Citeste continuarea
Desert cu prune, miere si lavanda
Postat de: Xandrinne in DulciuriPunem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul...Citeste continuarea