Fleica de porc umpluta

de Panacris in Porc, 9 Feb 2021 | 3520 vizualizari

 

Un fel principal demn de o masă de sărbătoare în familie, alături de cei dragi! Nu-i așa complicat precum se pare în scris, totul ține de îndemânarea fiecărei gospodine.

 

INGREDIENTE

  • Fleică de porc cca. 1000 g,
  • Pentru umplutură:
  • Carne tocată de porc cca. 400 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin proaspăt 1 crenguță
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Șofran pudră ½ lingurță,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.
  • Pentru tooping:
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pudră de usturoi 1 lingură.
  • Pentru gătit: Piper boabe mosaic (roșu, verde, alb și negru) 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Prune uscate cca. 100 g,
  • Merișoare uscate cca. 100 g,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Vin roșu demisec cca. 250 ml,
  • Mere galbene 2 bucați,
  • Sos Worchester 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc umpluta:

Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.

Ceapa se curăță și se taie mărunt.

Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.

Pe bucata de fleică se întinde amestecul de carne tocată și se rulează strâns. Rulada obținută se leagă strâns cu ață alimentară sau cu fire de silicon.

Apoi se asezonează de sare, piper, pudra de usturoi și se așează într-un vas termorezistent, în cazul meu vasul aparatului de gătit slow adăugându-se piperul boabe, foaia de dafin fir-ul de rozmarin și sos-ul wortchester.

Se pune la gătit la foc mic cca. 6 ore acoperit pe modulul HIGH, air calsic în cuptor se lasă la gătit acoperit la cca. 180 grade cca. 3 ore.

La jumătatea timpului de gătire se adaugă prunele uscate, merișoarele și merele tăiate în sferturi, se mai completează cu puțină apă dacă este cazul.

Rulada se servește fierbinte cu garniture și salata preferată.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

14.02.2021, 18:23

Ce bunatate ai facut tu aici!

Gherca Daniela 1

15.02.2021, 18:36

mihaelar63 1

16.02.2021, 00:10

Aoleu !!! Ce avem aici ? o adevarata orgie culinara )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor - Reteta unui preparat usor si gustos