Fleica de porc umpluta

de Panacris in Porc, 9 Feb 2021 | 3435 vizualizari

 

Un fel principal demn de o masă de sărbătoare în familie, alături de cei dragi! Nu-i așa complicat precum se pare în scris, totul ține de îndemânarea fiecărei gospodine.

 

INGREDIENTE

  • Fleică de porc cca. 1000 g,
  • Pentru umplutură:
  • Carne tocată de porc cca. 400 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin proaspăt 1 crenguță
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Șofran pudră ½ lingurță,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.
  • Pentru tooping:
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pudră de usturoi 1 lingură.
  • Pentru gătit: Piper boabe mosaic (roșu, verde, alb și negru) 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Prune uscate cca. 100 g,
  • Merișoare uscate cca. 100 g,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Vin roșu demisec cca. 250 ml,
  • Mere galbene 2 bucați,
  • Sos Worchester 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc umpluta:

Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.

Ceapa se curăță și se taie mărunt.

Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.

Pe bucata de fleică se întinde amestecul de carne tocată și se rulează strâns. Rulada obținută se leagă strâns cu ață alimentară sau cu fire de silicon.

Apoi se asezonează de sare, piper, pudra de usturoi și se așează într-un vas termorezistent, în cazul meu vasul aparatului de gătit slow adăugându-se piperul boabe, foaia de dafin fir-ul de rozmarin și sos-ul wortchester.

Se pune la gătit la foc mic cca. 6 ore acoperit pe modulul HIGH, air calsic în cuptor se lasă la gătit acoperit la cca. 180 grade cca. 3 ore.

La jumătatea timpului de gătire se adaugă prunele uscate, merișoarele și merele tăiate în sferturi, se mai completează cu puțină apă dacă este cazul.

Rulada se servește fierbinte cu garniture și salata preferată.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit