Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Feb 2021 | 2659 vizualizari

 

Am zis sa testez cadoul de sub brad , zis si facut. Pentru ca si deoarece am doar 6 forme, 3 mai mari si 3 mai mici, a durat un pic mai mult preparareea cojilor de rulouri.Un pic de migala si rabdare, dar merita, sunt delicioase umplute cu diverse creme , in functie de preferinte. Eu am ales o crema rapida, frisca amestecata cu crema de alune de la Lidl si o crema clasica de vanilie, pe asta vanilata am facut-o ochiometric.

 

INGREDIENTE

  • Aluat rulouri
  • 300 g faina
  • 125 g unt rece cu 80% grasime
  • 125 g smantian 20 % grasime
  • un praf de sare
  • Crema rapida
  • frisca batuta + crema de alune de la Lidl
  • Crema clasica de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme:

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider 30 min. Dupa 30 min, am scos aluatul, am intins cu sucitorul foaie subtire si am decupat cu o rola fasii cat mai lungi. Sincer eu nu le-am facut foarte lungi, pentru ca am unit cate doua pe o forma de rulou mare, sau una pe o forma de rulou mic. Am rulat fasiile pe forma de rulou, cu atentie , apoi am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am copt rulourile cca 20 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor, le-am desprins cu grija de pe forma si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut cu crema. Cum am spus mai sus la ingrediente am folosit o crema rapida din frisca si crema de alune si o crema de vanilie clasica. Fiecare le umple in functie de preferinte. Imi place acest aluat ca e un pic crocant, dar nu tare, deci se pot manca si imediat dupa umplere, sau se lasa cateva ore sa se inmoaie aluatul de la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune