Vremea rece te imbie sa pornesti cuptorul.Asa m-a imbiat si pe mine astazi, mai ales ca imi facea cu ochiul stampila de sub bradut. Se cerea incercata...
Biscuitii, ce sa zic despre ei.... Incercatii si o sa va convingeti.Zice principalul beneficiar, adica sotul ca daca le mai aruncam si un strat de ciocolata spargeau toate topurile.Pai, sincer , ma gandisem, dar o dadeam rau in bara cu ...dieta.
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta jumatate si incepem sa framantam cu mana un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Intindem aluatul pe hartie de copt cu ajutorul unui sucitor. Decupam cercuri.Restul aluatului il framantam si il intindem din nou. Daca avem stampila, puytem face biscuitii cu model. Asezam biscuitii in 2 tavi. Bagam tavile pe rand la cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 12-15 minute. Scoatem tavile si lasam biscuitii sa se raceasca. Sunt deliciosi langa o cafea, un ceai sau o cana de lapte.
1
pastrati biscuitii crocanti intr-o cutie de tabla inchisa etans
2
puteti lipi biscuitii cate doi cu o crema dupa prefferinta