Desert tort Paul

de Constelatialeu in Torturi, 10 Feb 2021 | 3780 vizualizari

 

Maine 11 februarie, nepotul meu cel mai mic implineste 17 ani, asa ca am mesterit un tort. Sper sa trec testul ca e cam moftangiu domnisorul Paul.....:)))))))))La multi ani, Paul !

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 17 cm
  • 2 oua
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 150 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Krant
  • 3 linguri zahar
  • 100 g nuca taiata grosier
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon finnesse
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Paul:

Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt ( 17 cm diametru) si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca.

Sirop : Am caramelizat 3 linguri de zahar, am adaugat apa si am lasat sa se topeasca tot zaharul caramelizat. Am lasat siropul sa se raceasca bine.

Krant : Am caramelizat 3 linguri de zahar si apoi am adaugat nuca taiata grosier, am amestecat repede si bine sa se prinda caramelul de nuca apoi am transferat krantul pe o hartie de copt unsa cu ulei, am aplatizat si am lasat sa se raceasca. Apoi cu ajutorul unei pungi si a unui ciocan am maruntit krantul.

Crema : Intr-un castron de inox am pus 3 galbenusuri cu zahar si amidon si am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat. Am tras castronul de pe foc si am adaugat si vanilia. Am lasat sa se raceasca bine crema de vanilie, apoi am incorporat-o in untul moale .

Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti, partea de deasupra am nivelat-o taind partea mai bombata. Am asezat pe un platou prima parte de blat am insiropat-o bine, am intins un strat de crema si am presarat krant maruntit, am procedat la fel cu restul de blat si crema. Am imbracat tortul cu crema si pe jumatate din el am pus krant, am oprit un pic de crema pentru decor. Am decorat cu alveole de crema, am scris din crema un 17, varsta sarbatoritului si apoi m-am jucat putin cu ciocolata topita. La multi ani, Paul !

TIPS-URI

1

peste crema de vanilie am asezat folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca, astfel nu formeaza crusta.

2

ciocolata se topeste pe baie de abur si se adauga un pic de unt...apoi se pune intr-un posh cu dui cu orificiul foarte mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Paul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

15.02.2021, 18:35

bun, bun!

oanapl 1

16.02.2021, 20:20

La mulți ani cu sănătate lui Paul! Ce bine arată!

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:46

Mmmmm....ce tortulet frumos Cleme! Sa-ti traiasca Paulica!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort elegant