Pui in stil grecesc, cu peponaki

de Ancutsa in Pui, 5 Feb 2021 | 3223 vizualizari

 

Pulpe de pui prăjite cu lămâie și oregano, cu garnitură de paste orzo Misko Peponaki.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui,
  • Sare, după gust,
  • 160 ml ulei de floarea soarelui,
  • 400 ml apă,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Garnitură:
  • 100 g paste orzo Misko Peponaki,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui,
  • 1 cub de unt,
  • 2 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc,
  • 1 portocală
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in stil grecesc, cu peponaki:

 

 Puiul:

Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa.

Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie, lași un pic să sfârâie și pui apă, puțin câte puțin, iar când sfârâie, mai adaugi apă. Gătești până s-au rumenit bine. Spre final, adaugi și oregano.

 

Garnitura:

În paralel, pui pastele și ceapa într-o cratiță cu 1 lingură de ulei și un cub de unt și călești puțin, apoi acoperi cu apă, adaugi sare, după gust și lași să fiarbă până scade lichidul, iar pastele s-au umflat și s-au pătruns.

Când servești, picuri puțin ulei aromat cu busuioc peste paste și storci puțină portocală. A fost foarte gustos.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/pui-in-stil-grecesc-cu-peponaki.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil grecesc, cu peponaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui sub staniol la cuptor