Am de mult in plan acest ''desert decadent'' , in timp mi-am achizitionat mici vase de ceramica, lampa de ''parlit''si tot asteptam momentul in care sa testez.Partea haioasa a fost cand m-am dus in vecini ( neamurile mele pe post de cobai :))))))))) sa ii servesc cu frantuzisme . Mamaia, Leoaica de 86 de ani, haioasa si carcotasa ca si mine, m-am intrebat ce am mai mesterit acolo si ce i-am adus sa manance. I-am spus ca i-am adus frantuzisme, o sora mai decadenta si stilata a cremei de zahar ars, urmeaza sa vorbim doar frantuzisme dupa ce mananca. Am inceput sa manance pe indelete, iar eu asteptam verdictul....parca e un terci,e si cam dulce, dar bun rau, ca-ti vine sa mananci si castronul.....Carmen fata ei, a zis ca gusta de la ea...raspuns : sa crezi tu ca mai ai de unde sa gusti, am lins tot, tu ai portia ta....cam asta e povestioara, m-a amuzat mult si binenteles am trecut din nou testul, sunt in etapa urmatoare, sa vad cu ce ii mai cuceresc....:)))))))))))))))))))))))))
M-am inspirat de la Chef Florin Dumitrescu, doar m-am inspirat, n-am facut exact ca el, doar i-am folosit castronul cu ''otograful'''lui, nu-s eu fana lui dar mi-au placut castronele de la Lidl, abia acasa am vazut ca sunt cu ''otograful'' lui.
Mai intai am pus galbenusurile si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana si vanilia, am pus cratita pe foc si am infierbantat smantana, amestecand continuu sa nu se lipeasca, nu trebuie sa fierba, doar sa se infierbante. Smantana infierbantata am incorporat-o in crema de galbenusuri, amestecand cu un tel. Am preincalzit cuptorul ( Chef Dumitrescu a zis ca la 120 grade, pentru cine are cuptor electric ) la o temperatura - din ochi, ca am cuptor pe gaz- in tava de la aragaz am asezat vasele de ceramica, am pus compozitia de creme brulee, am bagat tava in cuptor, apoi am pus in tava apa calduta cat sa acopere formele de ceramica ceva mai mult de jumatate. Le-am lasat la cuptor cca 45 de min sau cu zicea Chef Dumitrescu, ca sa amintesc si de el, pana ce nu mai tremura compozitia, adica sa fie tapana...:)))) Am scos vasele din cuptor, am presarat zahar brun apoi l-am caramelizat cu lampa din dotare, nu aia alui Aladin, lampa de ''parlit''....Se poate servi si cu o cupa de ingheteata deasupra. O nebunie e zaharul ala caramelizat in compinatie cu crema. Hai ca am facut-o si pe asta, sa aveti pofta !