Aveam niste mere, vreo 5 buc si-o portocala ( nu mi-au placut niciodata portocalele) si ma tot impiedicam de ele, asa ca mi-am zis sa le fac felul intr-o maniera delicata si rapida....
Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala.
Intr-un tuci am pus untul sa se topeasca, am adaugat zaharul si merele. Le-am calit pana ce nu a mai ramas nici un pic de zeama, le-am lasat sa se raceasca.
Am desfacut aluatul si am decupat un cerc dupa forma de silicon, am asezat aluatul in forma, l-am intepat din loc in loc, am pus merele calite si am nivelat uniform.
Din restul de aluat am decupat fasii din care am format un grilaj. Cum nimic nu se arunca, din resturile de aluat am facut si niste floricele, frunzulite, chestii ce am putut sa modelez din aluat. Am presarat un pic de zahar brun si am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Sub forma de silicon am bagat un ibric cu apa, imi cam arde cuptorul si n-am vrut sa se arda aluatul, a durat cca 35-40 min, n-am cronometrat, dar cand a inceput sa se rumeneasca frumos, am scos tarta din cuptor. Asa bune au iesit merele cu zeama de portocala si calite-n unt incat imi venea sa le mananc asa si sa nu mai fac nici o tarta...
Am servit prima bucata asa fierbinte cu o lingura sanatoasa de inghetata de vanilie.