A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Challah, paine evreiasca

Postat de: RODIMUR in Piine

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...Citeste continuarea

Salata cu macrou afumat si mar

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Marul se  spala, se curata de seminte si se feliaza . Morcovul curatat s etaie rondele . Telina se marunteste . Macroul se curata de piele si de oase ....Citeste continuarea

Escalop de caprior cu coniac

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...Citeste continuarea

Salata cu ton si portocala

Postat de: mihaelar63 in Salate

Portocala s edecojeste si se taie marunt . Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor ! Ardeiul iute se taie  cubulete . Ceapa...Citeste continuarea

Paine cu secara, lapte si untura

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura . Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul . Dupa 15...Citeste continuarea

Desert Ciambellone (chec)

Postat de: Adele in Dulciuri

Se separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se...Citeste continuarea

Salata calda de cartofi, piept de...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se...Citeste continuarea

Spanac cu ton

Postat de: mihaelar63 in Ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...Citeste continuarea

Pate cremos, de casa, cu ficatei si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi ....Citeste continuarea

Ramen a la Panacris

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou...Citeste continuarea

Piureu de mazare uscata si de fava...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat...Citeste continuarea

Chec din carne/ Meat loaf

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins.  Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri.  Amestecați carnea de vită,...Citeste continuarea

Hrisca boabe prajita, cu mere si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati si dati marul pe razatoare. Puneti 1 l apa la fiert cu un pic de sare. Varsati boabele de hrisca clatite si fierbeti timp de 3-4 minute. Scurgeti. Adaugati untul si indulcitorul si...Citeste continuarea

Salata de ton, caracatita, sardine...

Postat de: panacris in Salate

Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de pastarnac cu...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen si boia...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine...Citeste continuarea

Omleta bogata

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul,...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de unt, unt...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține...Citeste continuarea

Desert rulada cu frisca si zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu ajutorul unui tel, am adaugat faina cernuta si am...Citeste continuarea

Coaste la cuptor

Postat de: mitinita in Porc

Se pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...Citeste continuarea

Muschi de vita Wellington

Postat de: panacris in Vita

Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de lamaie si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Mai intai pregatiti  crema , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine....Citeste continuarea

Desert guguluf aromat cu turta dulce

Postat de: momo121 in Prajituri

     Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea.       Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea...Citeste continuarea

Painici cu mac

Postat de: Constelatialeu in Piine

Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat zaharul, sarea si drojdia si am amestecat . Laptele si apa le-am pus intr-un ibric si le-am incalzit usor, nu trebuie sa fie fierbinte...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: Bunica in Ciorbe

Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit. O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc. Radacinoasele se...Citeste continuarea

Aperitiv pachetele de primavara cu...

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Am folosit o foaie din aluatul foietaj. L-am lasat la decongelat si l-am intins putin cu sucitorul pentru a avea o foaie mai subtire. Foaia de aluat se imparte in patrate de 5/5 cm. Pe...Citeste continuarea

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza  in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat...Citeste continuarea

Salata cu somon afumat si portocala

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele se curata si se spala . Ridichile si morcovii se taie dupa dorinta . Somonul se rupe bucatele . Portocala se taie cuburi . Ceapa rosie se toaca marunt ....Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat de...

Postat de: Bucataras in Pizza

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...Citeste continuarea

Ciorba de gaina si conopida

Postat de: dantes in Ciorbe

Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am...Citeste continuarea

Mancare de rinichi cu creier de porc

Postat de: katty in Porc

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem...Citeste continuarea

Supa crema de spanac

Postat de: katty in Supe

Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare....Citeste continuarea

Friganele cu legume trase la tigaie

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care...Citeste continuarea

Desert tort Mari

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat x 4 : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Desert tort cu foi de bezea, crema...

Postat de: RuxyRux in Torturi

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...Citeste continuarea

Supa de linte verde cu curry

Postat de: mitinita in Supe

Se pregatesc ingredientele. Ceapa se taie cubulete si se caleste. Se adauga usturoiul taiat marunt, apoi curcuma, chimion, curry si fulgii de ardei iute. Se adauga rosiile din conserva....Citeste continuarea

Desert tarta cu mere delicioasa si...

Postat de: VI in Prajituri

Faina, praful de copt, untul, ouale, zaharul, coaja de lamaie, vanilia, scortisoara, sarea, le amestecam bine,turnand cate putin lapte, pana se formeaza o crema. In acesta compozitie adaugam 2...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: rocsi_1612 in Crap / Caras

Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu...Citeste continuarea

Desert ecler

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din pasta de mici...

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se rade branza telemea intr-un vas, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piper si putina sare daca este cazul si branza nu este foarte sarata. Se amesteca foarte bine sa se omogenizele toate...Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua,...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti (cu ou )

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare....Citeste continuarea

Salata de avocado

Postat de: Ksenya in Salate

 Fierbem  ouale tari cca 10 minute, cand sunt gata le curatam si tocam grosier, adaugam intr-un catron, oprind 1-2 felii pentru decor. Avocado il curatam scoatem samburele, apoi il...Citeste continuarea

Desert tort de Martisor

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...Citeste continuarea

Desert tort 8 martie

Postat de: Constelatialeu in Torturi

 Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am...Citeste continuarea

Desert tort Inima cu fructe

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală,...Citeste continuarea

Desert tort Boema

Postat de: ancutsa in Torturi

    Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si caramel

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se...Citeste continuarea

Desert prajitura saseasca cu afine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea