Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 4 Oct 2021 | 2471 vizualizari

 

   O ciorba  potrivita pentru serile mai reci de toamna. Simpla de preparat si hranitoare.
Costita afumata de casa dupa ce a fost bine fiarta s-a servit ca gustare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr costita afumamta de casa
  • 500 ml suc de rosii proaspete
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei galben
  • 1 crenguta tarhon verde
  • 1ceapa verde
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon:

  1. Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda .
  2. Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert .
  3. Intre timp curatati legumele si cartofii .
  4. Taiati morcovii rondele , ceapa  si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete .
  5. Sotati ceapa , moorcovii sia rdeiul in ulei , timp de cateva minute .
  6.  Adugati boia si amestecati . Turnati deasupra costita si apa incare fierbea .
  7. Continuati fierberea pana legumele sunt patrunse .
  8. Puneti cuburile de cartofi in zeama la fiert .
  9. Introduceti in oala crenguta de tarhon-pentru aroma .
  10. Atentie !!! Gustati zeama si adugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .
  11. La sfarsit se pune sucul proaspat de rosii stoarse [ fara samburi ] .
  12. Mai dati un  clocot si piparati .
  13. Daca va place o ciorba mai consistenta se lasa sa scada zeama binisor . In caz contrar diluati ciorba cu apa , dati inca un clocot si obligatoriu mai dregeti gustul cu sare si/sau piper .
  14. Serviti ciorba de cartofi cu ceapa si ardei iute .
  15. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Gustati zeama si adaugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta cu tarhon