Desert prajitura cu mere, la tigaie

de robert_b in Prajituri, 28 Sep 2021 | 6090 vizualizari

 

Am văzut reţeta aceasta pe youtube sub numele de prajitura faimoasă cu un singur ou. Mi-a plăcut reţeta, aşa că am făcut şi eu o prăjtură cu mere. Este o prăjitură simplă, pufoasă, perfectă pentru o zi ploioasă de toamnă. 

 

INGREDIENTE

  • 1 măr
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 60 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 8 g praf de copt
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă cu oţet
  • unt pentru uns tigaia
  • 1 lingură cu zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, la tigaie:

Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în tigaie.

 Într-un bol se mixează oul cu sarea, esenţa de vanilie şi zahărul. După ce compoziţia s-a albit, iar zahărul s-a topit, se adaugă uleiul în fir subţire şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă laptele. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Cu un tel se amestecă până când făina este încorporată. La final, se adaugă oţetul. 

Compoziţia se toarnă peste mere şi se nivelează uşor. Prăjitura se pune la foc mic, acoperită cu un capac, timp de 20 de minute. După ce timpul s-a scurs, prăjitura se răstoarnă pe o farfurie. Se serveşte pudrată cu zahăr.

TIPS-URI

1

Se pot folosi banane sau ce fructe vă plac.

2

Se poate folosi îndulcitor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta