Dacă tot a început sezonul dovleacului, vă invit să încercați o rețetă delicioasă, cu un blat umed care se topește în gură. E un deliciu!
Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de dovleac cu blenderul vertical.
Pentru blat:
Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.
Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.
Tapetezi cu hârtie de copt tava (20x30 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.
Pentru cremă, mixezi 350g de piure de dovleac cu un ou, crema mascarpone și zahărul. Adaugi făina și omogenizezi. Adaugi fulgii de migdale și omogenizezi ușor.
Pui crema de dovleac cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.