Acum cand rosiile sunt din belsug am folosit la ciorba mea preferata rosii proaspete Nu au fost nevoie de multe rosii , doar de doua . Asta pentru ca una singura cantarea peste 400 gr !!!!
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara, de rosii cu galuste:
Legumele se curata si se spala .
Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului .
Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati boiaua dulce si chilli .
Turnati deasupra 2 cani cu apa . Dati un clocot .
Blenduiti bine rosiile taiate bucati in vasul robotului .
Adugati rosiile pasate in oala .
Dati savoare ciorbei cu foaia de dafin , cimbru si oregana .
Preparati galustel din oua batute amestecate cu gris si putina sare .
Preparati galustele din timp si le lasati macar 10 minute la frigider sa se odihneasca .
Reduceti intensitatea fierberii si introduceti galustele in zeama cu ajutorul unei linguri ce o scufundati la fiecare galusca intr-un vasulet cu apa .Astfel galustele se vor desprinde usor de lingura .
Dupa cinci minute turnati deasupra o cana de apa rece , opriti fierberea si puneti capac .
Galustele se vor infoia frumos .
Serviti ciorba de rosii cu galuste cu verdeata !!!
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara, de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.