Nouă ne plac mult ardeii umpluți. E prima dată când îi pregătesc cu sos de roșii și au ieșit delicioși.
Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și lași să se călească amestecând din când în când. Pui sare, piper, boia și cimbru, după gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. După ce a scăzut zeama lăsată de carne, umpli ardeii cu această compoziție și îi așezi într-o oală largă.
Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.
Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.
Servești ardeii calzi, simpli sau cu smântână după preferință.