A venit toamna si ne bucuram de mere aromate si delicioase! Deserturile cu mere sunt preferatele noastre in acest anotimp. Si cum m-a atras aceasta prajitura de la Bucataras, am vazut ca se face si tare usor, imediat am copt o portie. Dar imediat s-a mancat si dupa doua zile am am mai facut o portie. Este grozav de buna, plina de mere si pe placul tuturor! Ce spuneti, o incercati si voi?
Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati si mixati usor. Puneti si coaja rasa de lamaie. Merele spalate le curatati de coaja. Le taiati pe jumatate, indepartati cotorul si semintele, le taiati felii cat mai subtiri pe lung. Cu o paleta, le incorporati in compozitia de mai sus. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati compozitia si o nivelati. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cand prajitura este rumena, inseamna ca este gata. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O serviti simpla sau pudrata cu indulcitor pudra (sau zahar pudra). Merge si cu inghetata, un sos caramel sau de vanilie! Pofta buna!