Desert Kurtos Kalacs la tava

de madi_marin in Dulciuri, 26 Sep 2021 | 7150 vizualizari

 

Rețetă preluată de pe site-ul ,,savoriurbane.com,,.

 

INGREDIENTE

  • 550 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 250 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 30 ml ulei
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Decor:

  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • nucă măcinată cu scorțișoară și zahăr pudră vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Kurtos Kalacs la tava:

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată . Se lasă la odihnit 10 minute.

Făina se pune în vasul robotului , se presară sarea, apoi se pun ouăle bătute, uleiul, aromele și sarea, apoi la urmă amestecul preparat anterior .

Se frământă timp de 5 minute. Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă un pic de făină (cum a fost cazul meu – am mai adăugat cam 25 g) .

Se pune la crescut într-un castron uns cu ulei și apoi acoperit cu o folie de plastic cam 1 oră.

Se fixează cuptorul la 170 grade, căldură sus/jos și ventilație .

Aluatul crescut se întinde pe blatul ușor înfăinat, apoi se taie fâșii groase de un deget cu tăietorul de pizza.

Fâșiile se rulează și se pun în tavă șerpuit , una în continuarea celeilalte .

La sfârșit se tasează ușor cu palmele, ca să se lipească între ele.

Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp se prepară caramelul din apă, zahăr și zeamă de lămâie .

Se lasă vasul la foc mic să se caramelizeze totul. Nu se amestecă, doar se răsucește vasul cu mâna din când în când.

Cozonacul copt se unge cu caramel și se dă din nou la cuptor pentru încă 8 minute, după care e gata .

Se scoate și se presară cald cu amestecul de nucă.

Este foarte bun și pufos!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kurtos Kalacs la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

29.09.2021, 17:30

Multumesc! Ma bucur ca va place!

Catalina L 1

29.09.2021, 19:20

chiar bun

SavoriUrbane 1

21.05.2022, 18:24

Rețeta este creată de noi, Savori Urbane! Ai folosit exact aceleași cantități de ingrediente precum și tehnica de preparare/coacere. De ce nu ai indicat sursa de inspirație? https://savoriurbane.com/cozonac-secuiesc-plat-reteta-de-kurtos-kalacs-la-tava/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kurtos - Colac secuiesc