Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de varza proaspata cu...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeVarza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika. Se adauga...Citeste continuarea
Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba...
Postat de: abetina in Supe/CiorbeSe curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa. Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii...Citeste continuarea
Turtite cu seminte
Postat de: RODIMUR in PiineSe amestecă făina albă cu sarea fină, se pune într-un vas pentru frământat aluat și se face în mijloc o adâncitură în care se pun: oul, zahărul și drojdia...Citeste continuarea
Iepure cu smantana si ciuperci la...
Postat de: sufletista inIntr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat. Topim untul cu 2 linguri...Citeste continuarea
Tocanita de legume, de post
Postat de: mirela0911 inSe curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete. Ceapa se curata si se taie...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu afine si crema...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm mixat spuma ouale cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat si esenta de lamaie. Am turnat compozitia intr-o tava cu hartie...Citeste continuarea
Salata de quinoa cu pepene si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie partea verde a firelor de ceapa in felii si se adauga impreuna cu Tabasco, ardeii, painea, 1 lingura de ulei si sucul de...Citeste continuarea
Pilaf rosu cu fasole verde si...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaRosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure. Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc...Citeste continuarea
Baba ganoush rosu (Salata libaneza...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateVanata si ardeii se coc pe grill pana devin moi 15-20 de minute, la foc mare. Se lasa putin la racorit, apoi se curata de coaja. Se adauga impreuna cu restul ingredientelor in vasul unui blender...Citeste continuarea
Aperitiv naut crocant la tigaie
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele, se adauga intr-o tigaie la foc mediu si se prajesc pana cand nautul devine crocant si auriu. Delicios ca topping pentru salate, hummus sau ca aperitiv/...Citeste continuarea
Salata cu pui, bacon si dressing de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateOuale se fierb dupa preferinte. Salata se rupe in bucati de marime potrivita. Se presara pieptul de pui cu sare, piper, maghiranul si pudra de usturoi si se aseaza pe jumatatea...Citeste continuarea
Aripioare crocante la cuptor,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore. Se...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu faina...
Postat de: Satisfyyourcravings in TorturiSe tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund...Citeste continuarea
Legume la tigaie cu creveti si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareCrevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti. Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...Citeste continuarea
Salata Thailandeza cu carne de vita...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateCarnea de vita se aduce la temperatura camerei. Se incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie (din fonta) cu fund dublu, la foc mare. Se adauga sare si piper peste carne si se prajeste apoi...Citeste continuarea
Desert budinca de tapioca cu...
Postat de: merisor67 in DulciuriPunem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece. În...Citeste continuarea
Cotlet marinat la gratar
Postat de: MotanLaOale inBucatile de cotlet se curata si se spala. Se usuca cu servetele absorbante. Se amesteca sarea si condimentele Delikat cu uleiul intr-un castron, se pun si bucatile de cotlet si se amesteca...Citeste continuarea
Desert tarta cu prune, mere si nuci
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea
Desert prajitura simpla cu ciocolata
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: sufletista inMousse de ciocolata- ciocolata rupta bucatele cu frisca 100 ml cu lingurita de chilli, am pus pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Desert pere cu miere si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPerele se spală bine, se șterg și se taie de-a lungul în două, după care se curăță de semințe și se crestează pe alocuri, pe partea interioară, pentru a permite mierii de albine...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si ciuperci...
Postat de: sufletista inIntr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min. Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPrajitura: Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti. Le lasati sa se tempereze. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Adaugati untul topit,...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura
Postat de: sufletista in DulciuriPrima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine. In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in...Citeste continuarea
Aperitiv Yoka – rulou cu branza...
Postat de: Ksenya in SandvisuriSe desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi. Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut. Se presara cu branza de capra sau cas. Se presara cu patrunjel. Se...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: sufletista in CiorbeOasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os. Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt. Rosiile le decojiom si le...Citeste continuarea
Desert prajitura Zserbo Szelet -...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriIntr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine....Citeste continuarea
Piept de pui la grill, cu legume...
Postat de: RODIMUR inSe curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează. Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi marinati in...
Postat de: mirela0911 inSe spala bine bucatile de carne, apoi se sterg de apa. Intr-un bol se pune iaurtul si se adauga sarea, piperul proaspat macinat, condimentele pentru pui, boiaua de ardei iute si granulele de...Citeste continuarea
Sos alb, cu mustar si smantana
Postat de: RODIMUR in SosuriCeapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se călește ușor în ulei, la foc mic, până se înmoaie. Se adaugă, în tigaie, untul tăiat felii...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie rondele (semirondele, dacă sunt mai mari) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Între timp se curăță cartofii, se...Citeste continuarea
Desert prajitura spargatorul de nuci
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm tocat mixul de nuci. Am topit ciocolata cu untul. Am mixat spuma ouale cu sarea si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu untul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. La...Citeste continuarea
Coaste picante cu cartofi
Postat de: licurici_lra inCondimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se...Citeste continuarea
Aperitiv ciabatta cu unt si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm amestecat untul moale cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea si piperul. Am taiat ciabatta cuburi, dar nu am strapuns pana jos. Am introdus amestecul de unt in toate taieturile si...Citeste continuarea
Desert chec umed de post, cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriDesfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte, cremos si aromat
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe curata eventual orezul si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu mere verzi
Postat de: RuxyRux in DulciuriMerele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg. Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.),...Citeste continuarea
Desert tort Marius 37
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...Citeste continuarea
Smoothie solar
Postat de: amalia01 in Love SmoothiesUmezesti bine gura paharului cu lamaie si o incarci cu scortisoara. Fructele le tai felii si le blendezi maximum 2 minute la viteza maxima. Torni fructele in pahar si adaugi usor...Citeste continuarea
Pastrav cu legume
Postat de: abetina inSe curata pestele, se clateste si se asaza in tava, se adauga peste el gogosarul feliat, rosia felii, ceapa felii, sare, amestec ierburi cu boia, oregano, ulei de masline, 200 ml.apa si se da tava...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu verdeturi
Postat de: panacris inPulpa de miel se crestează pe alocuri, se masează cu uleiul de măsline și se pune la prăjit într-o tigaie, atât cât să se formeze o crustă. Apoi se asezonează cu...Citeste continuarea
Naut crocant, aromatizat cu ierburi
Postat de: panacris inNăutul se lasă la umflat în apă rece, preferabil de seară până dimineața. Apoi se scurge și se pune la fiert, după preferința fiecăruia, în oala minune,...Citeste continuarea
Medalion de curcan cu galuste
Postat de: trifadalia in CurcanCeapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se...Citeste continuarea
Costite marinate de porc, cu...
Postat de: mihaelar63 inCostitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati...Citeste continuarea
Placinta cu ficatei de pui
Postat de: rocsi_1612 inAluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, amestecati, apoi incorporati oul. Turnati laptele treptat,...Citeste continuarea
Mancare din carne de vita cu...
Postat de: panacris inCarnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...Citeste continuarea
Savarina reinterpretata, cu sofran...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca...Citeste continuarea
Muschiulet de porc la grill
Postat de: xana inTaiem muschiuletul in 2 sau 3 felii, nu prea subtiri si il condimentam cu amestecul Delikat. Dam la frigider pentru doua ore. Incingem grill-ul, ungem carnea cu uleiul de masline, apoi o prajim...Citeste continuarea
Aperitiv cu mozzarella si ierburi...
Postat de: xana inTaiem mozzarella si rosiile in cubulete la aceeasi marime si le amestecam bine cu amestecul de ierburi italiene Delikat, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Dam la frigider pentru...Citeste continuarea