Fructe de mare cu orez si spanac

de mihaelar63 in Fructe de mare, 7 Dec 2018 | 5008 vizualizari

 

  Cam de multisor nu am mai preparat eu ceva cu fructe de mare. Aceste preparate imi dau energie si buna dispozitie cu coloratura lor. Scoicile mi-au parut cam putinele si am suplimentat cu cateva tentacule de calamar si cateva rulouri de surimi. Nu dati tare cu piatra. Eu zic ca nu-i sinucidere  sa mananci o data pe an surimi. Nu-i mai mare decat sa defilezi frecvent prin fata tejghelelor si sa consumi acele preparate de la branduri care a nu le numim [ asta sa nu dam idei ].

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate [congelate ]
  • 100 gr tentacule calamar in ulei de masline [conserva ]
  • 10 batone surimi
  • 10 rosii chery
  • 4 linguri ulei masline aromatizat cu busuioc si rozmarin [productie proprie ]
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 pahar vin alb [100 gr ]
  • 2 linguri otet orez
  • ierburi de Provence
  • piper cu coja de lamie -macinate
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde
  • orez cu spanac -https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-spanac-de-post-88777.html
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu orez si spanac:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete.
  3. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri mari .
  4. Caliti usor in ulei ceapa si usturoiul. Adaugati ardeii cubulete.
  5. Cand acestea sunt usor lucioase se pun scoicile decongelate.
  6. De acum se lucreaza foarte rapid. Pana la finalizarea preparatului dureaza maximum 5 minute .
  7. Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati .
  8. Condimentati cu sare, ierburi de Provence si piper cu lamie .
  9. Se pun rosiiorele cherry.
  10. Adugati vinul si otetul de orez .
  11. Surimi se taie bucati mai mici de cate 2-3 cm sis e pun in Wok peste scoici impreuna cu tentaculele de calamar.
  12. La servire adaugati frunzulite de busuioc verde, atat taiat cat si frunzulite intregi.

                  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati.

2

Despre ierburile de Provence : https://www.reteteleluiradu.ro/herbes-de-provence-aromele-unei-bucatarii-exceptionale/

3

Vinul ideal ar fi alb demi-sec langa acest preparat. Pentru domnite gingase, merge si roze :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu orez si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste