Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri.
Se amesteca legumele cu oregano, sare, piper si putin ulei de masline si se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor. Se coc 12-15 minute, pe raftul din mijlocul al cuptorului.
Intre timp, se toaca restul de ceapa marunt, rosia in cuburi mici, iar patrunjelul se toaca. Se amesteca intr-un bol impreuna cu 1/2 din sucul de lime, sare si piper.
Se amesteca maioneza cu piperul Cayenne.
Se incalzeste o tigaie fara ulei la foc mediu spre mic. Se ung tortillas pe una din fete cu ulei. Celelalte fete se ung cu maioneza. Se aseaza 3/4 din cantitaea de legume coapte pe 2 dintre ele, pe partea unsa cu maioneza, apoi branza rupta in fasii. Se inchid cu restul de tortillas cu partea unsa cu ulei spre exterior. Se prajesc pe ambele parti, 6-8 minute, pana devin crocante. Se taie in sferturi.
Separat, se amesteca restul de legume cu rucola, restul de suc de lime, sare, piper si ulei de masline si se serveste cu quesadillas crocante si salata de rosii.