Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2018 | 2072 vizualizari

 

Astazi o brioşa lejera fara unt sau grasime, numai cu branza proaspata de vaci.
Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie.html

 

INGREDIENTE

  • 770 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata de 11 g.
  • 120 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1 lingurita mica de aroma de vanilie
  • Pentru dorat : 1 galbenus si 1 lingura de lapte
  • zahar perlat
  • 1 lingura de miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt):

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 ora.

Am impartit aluatul in 2 si am, congelat jumatate.

Filmati aluatul ramas si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.

Impartiti-l in 10 bile de marimea unei mandarine si-n 10 bile mici.

Puneti bilele mari pe o placa acoperita cu foaie de copt lasand spatiu intre ele.

Puneti deasupra bilele mici.

 Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca  1 -2 ore.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Bateti galbenusul cu laptele si ungeti briosele.

Decorati cu zahar perlat.

Dati la cuptor timp de 20 de minute.

Calde scoase din cuptor le-am uns cu miere.

(inccalziti 1 lingura de miere cu o lingura de apa si amestecati)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)