Cornuri aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2018 | 4154 vizualizari

 

In ideea de a mai schimba pachetelul pt scoala sau serviciu, am pregatit aceste cornuri pe care le-am umplut cu carnati, cas si ketchup, iesind un fel de pizza corn! :d

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250-300 ml lapte
  • 1 buc carnat usor picant
  • 80 g cas de vaca (se poate si cascaval)
  • 4-5 lg ketchup de casa
  • Verdeturi pt pizza (optional)
  • 1 ou pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri aperitiv:

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze. 

Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele caldut cate putin pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta aluatul cu mana.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata, se mai adauga lapte sau faina dupa caz, se framanta aluatul pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se taie carnatul in cubulete mici, la fel si casul.

Aluatul se imparte in doua. Fiecare parte se intinde in forma rotunda cu grosimea de cca 0,5 mm apoi se imparte in 8 triunghiuri. Se ung cu ketchup, se presara verdeturi (optional), se pun bucatile de carnati si cas apoi se ruleaza strans dinspre baza spre varf. Se indoaie putin apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de un iaurt.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Umplutura se poate schimba in functie de gusturi.

2

Casul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu oua suedeze