Desert tort ciocolatos - de post

de mirela0911 in Torturi, 7 Dec 2018 | 41776 vizualizari

 

Nu imi imaginam ca un tort de post poate fi atat de gustos. Pe cuvant de bucataras, o deliciosenie de tort a iesit!  
Pentru blat am folosit reteta Oanei de la prajitura de post postata zilele trecute, cea la crock pot. Super aluat, multumesc Oana! >:D<
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 400 g faina alba
  • 40 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 380 g gem de prune cu nuca
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa

Pt.insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • esenta rom dupa gust

Pt. crema de ciocolata:

  • 800 ml bautura de soia
  • 150 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie de post
  • 100 g margarina Unirea
  • mure/visine din congelate

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg bautura soia
  • nuca de cocos
  • mure, visine
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ciocolatos - de post:

Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza totul bine. 

Vasul aparatului Crock Pot de 4.7 l se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza apoi se pune capacul. Se seteaza pe High pentru 2 ore. Cand este gata, se scoate din vas si se lasa la racit dupa care se taie in 3 parti.

Siropul: apa si zaharul se pun pe foc pana inepe sa dea in loot. Se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema: Intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pune faina si zaharul. Se toarna cate putin bautura de soia si se omoenizeaza. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se rupe ciocolata in bucati mici si se pun in rema. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana la incorporare completa. Se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un inel cu aceeasi dimensiune ca diametul blatului de tort. Se imbraca cu folie alimentara si se asaza primul blat. Se insiropeaza apoi se pune o parte din crema. Deasupra se asaza mure sau visine din congelator apoi se pune al doilea blat. Se insiropeaza, se unge cu o parte din crema, se pun visine/mure deasupra si se pune ultimul blat. Se insiropeaza si acesta. Se acopera cu folia alimentara si se lasa la rece cateva ore sau peste noapte. 

Se scoate de la rece, se indeparteaza inelul si folia si se unge cu crema.

Intr-o craticioara se pune la topit ciocolata cu bautura de soia. Se toarna pe margini glazura si se trag cateva linii pe jumatate din suprafata tortului. Peste cealalta jumatate de tort se asaza fructe, se presara nuca de cocos sau se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Bautura de soia se poate inlocui cu orice alta bautura (lapte) de post: de cocos, de migdale, orez, etc.

2

Fructele se pot pune dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta