O reteta de post parfumata de origine indiana.
Ideal de servit simpla sau cu legume gatite la cuptor sau ca garnitura la o carne, peste etc.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/orez-cu-legume-biryani.html
Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.
Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .
Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.
Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.
Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.
Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 - 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.
Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.
Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).