Cele mai gustoase, pufoase si aromate gogosi.Se fac foarte repede ,asa ca daca nu aveti răbdare să așteptați dospirea aluatului ,va recomand aceste gogoși rapide si gustoase.
Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul.
Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie. Va ieși un aluat moale, cremos,cum este cel de clătite dar mai gros.
Puneti uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi, o cantitate cam de 2 sau 3 degete .
Lăsați uleiul să se încingă bine. Apoi, cu o lingură inmuiata in uleiul incins, luati din aluat şi turnati direct în tigaia cu ulei încins.
Coaceti gogosile pe amîndouă partile, apoi le scoateți cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei. Se pudreaza cu zahăr vanilat cand sunt calde.
Poftă bună!